Gerucht: Microsoft werkt aan opvouwbare tablet Surface Note

0

Microsoft werkt naar verluidt aan een opvouwbare tablet met Surface Pen die op Windows 10 draait. Deze wordt naar verluidt volgend jaar gepresenteerd onder de noemer Surface Note. TabletGuide.nl heeft de details.

Surface Pro, Surface Book, Surface Laptop, Surface Studio: Microsoft is van vele markten thuis. Afgezien van een Surface Phone ontbreekt er nog één product aan deze indrukwekkende line-up: een opvouwbare tablet. Volgens Windows Central is het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf momenteel druk doende om dit product te ontwikkelen. Naar eigen zeggen wordt deze Surface Note intern ontwikkeld onder de noemer Andromeda. De Surface Note is een nieuw apparaat waar Microsoft zich volgens Windows Central op een specifieke doelgroep richt.

Over de Surface Note

Details over deze opvouwbare tablet zijn schaars. Hij zou uitgerust zijn met een processor met ARM-architectuur (de Qualcomm Snapdragon), draaien op Windows 10 en als de Surface Note gepresenteerd worden. Twee langlopende projecten binnen Microsoft zouden zich bezighouden met de ontwikkeling van het apparaat: CShell en Windows Core OS. CShell of Composable Shell is een schil die de verschillende schillen van onder meer smartphones, tablets, laptops, Hololens en Xbox consoles samenvoegt en universeel maakt. Windows Core OS is een initiatief om Microsofts besturingssysteem Windows 10 modulair te maken. Microsoft kan hierdoor nieuwe functionaliteiten eenvoudig toevoegen of verwijderen, afhankelijk van het soort apparaat.

De Surface Note bestaat uit twee aparte schermen die je open en dicht kunt vouwen. Volgens Windows Central is het apparaat tevens uitgerust met bel- en sms-functionaliteit. Het is echter nadrukkelijk geen smartphone, maar een veelzijdiger apparaat. Zo nadruk ligt op het gebruik van een stylus, wellicht de Surface Pen.

Op dit moment zijn er alleen een aantal prototypes van de Surface Note. Daarnaast is het nog niet zeker dat Microsoft het product ook daadwerkelijk gaat lanceren. Voor hetzelfde geld besluit het hard- en softwarebedrijf om de stekker eruit te trekken. Mocht het apparaat toch op de markt gebracht worden, dan zouden we hem in 2018 al te zien krijgen, zo schrijft Windows Central.

Misschien doet de Surface Note je denken aan de Microsoft Courier, een notebook-achtig apparaat die we in 2009 en 2010 zagen maar uiteindelijk geschrapt werd door het bedrijf. Dat is volgens de techsite absoluut niet het geval.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer