Surface Pro LTE uitgesteld tot 2018

0

De lancering van de Surface Pro met 4G/LTE-connectiviteit wordt uitgesteld. Eigenlijk zou de Windows-convertible begin december al in de winkel liggen. Microsoft heeft de releasedatum naar achteren geschoven, naar volgend jaar.

UPDATE: Microsoft laat tegenover MSPowerUser weten dat de Surface Pro LTE toch nog voor het einde van het jaar in de schappen ligt. Of dat ook voor Nederland geld is niet bekend. Hieronder volgt het oorspronkelijke verhaal. 

Dat ontdekte Neowin. De Amerikaanse techsite zag op in de FAQ-pagina van Microsoft dat de Surface Pro LTE een andere introductiedatum had gekregen.

Het is al weer bijna een half jaar geleden dat Microsoft de Surface Pro presenteerde. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf vertelde dat de Windows-convertible in twee varianten zou verschijnen: WiFi-only en 4G/LTE. Het eerstgenoemde model ligt inmiddels al een tijdje bij ons in de winkels. De 4G/LTE-uitvoering daarentegen laat nog op zich wachten.

Lente 2018

Eind september bevestigde een woordvoerder van Microsoft tegenover Neowin dat de verkoop van de Surface Pro LTE op 1 december van start zou gaan. Daar blijkt mogelijk niets van te kloppen. Op de site van Microsoft lezen we namelijk dat de Surface Pro LTE pas in de lente van 2018 verschijnt. Dat is maar liefst vier maanden later dan de woordvoerder aanvankelijk aan de techsite meldde. Op dat moment is hij ongeveer een jaar oud.

In hoeverre de Windows-convertible dan nog aantrekkelijk is voor consumenten, is nog maar de vraag. Microsoft kondigde eerder deze maand de Surface Book 2 aan. Deze ligt later dit jaar al bij ons in de schappen.

Over de Surface Pro

De Surface Pro heeft een 12.3 inch groot PixelSense display met een resolutie van 2736 bij 1824 pixels. Hij wordt aangestuurd door de zevende generatie Intel Core Kaby Lake processor. De hoeveelheid werkgeheugen bepaal je zelf en kan uiteenlopen van 4 GB tot 16 GB. Dat geldt ook voor de opslagcapaciteit, maar dan van 128 GB tot 1 TB (SSD).

Verder heeft Microsoft tal van kleine verbeteringen aangebracht aan de convertible. Zo gaat de batterij tot wel 50 procent langer mee als hij volledig is opgeladen. Volgens Microsoft gaat de tablet zonder problemen meer dan 13,5 uur mee op een lading. Het passieve koelsysteem -koeling zonder ventilator- vinden we nu in meerdere modellen en niet langer alleen in de allerduurste uitvoering. Verder is de Surface Pen verbeterd door nog meer drukniveaus toe te voegen en heeft Microsoft de Italiaanse stof alcantara toegevoegd aan de Type Cover.

De 4G-variant is alleen verkrijgbaar met Intel i5 Kaby Lake processor met 4 GB RAM en 128 GB ROM, of 8 GB RAM en 256 GB ROM.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer