Microsoft wil betere batterij voor haar convertibles

0

Een Surface Book 2 of Surface Pro die je niet iedere dag aan de oplader hoeft te hangen. Dat klinkt toch als een droom. Voor sommigen is het nog verre toekomstmuziek, maar niet voor Microsoft. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf denkt dit in de nabije toekomst te kunnen realiseren.

Dat vertelt Pete Bernard, Principal Group Program Manager voor Connectivity Partners bij Microsoft, in een interview tegenover Trusted Reviews. De techsite sprak de topman op de 5G Summit van Qualcomm die eerder deze week plaatsvond in Hong Kong.

Meerdere dagen doen met een batterijlading is bij de meeste tablets, convertibles, smartphones en laptops niet haalbaar. Afhankelijk van het apparaat en de wijze waarop je deze gebruikt kun je er zonder al te veel problemen één dag wel uitpersen. Microsoft belooft bijvoorbeeld dat de accu van de nieuwe Surface Book 2 tot wel 17 uur meegaat als hij volledig is opgelaten. Dat is voor de meeste gebruikers niet echt realistisch. Zo kijkt Microsoft alleen naar hoe lang een scherm meegaat als je alleen naar video’s kijkt. Maar dat is uiteraard niet het enige dat je met een convertible doet. Daarnaast zijn alleen de meest essentiële zaken ingeschakeld en de schermhelderheid waarschijnlijk naar beneden geschroefd om de batterijduur kunstmatig te verlengen. Er valt dus wel het een en ander af te dingen op de meetmethode van Microsoft.

‘Meerdere dagen op één lading’

Op de Qualcomm 5G Summit vertelde Microsoft-topman Pete Bernard dat tablets, convertibles, laptops en andere producten in de toekomst een vele betere batterijduur hebben. Hij verwacht zelfs dat deze producten twee dagen of langer meegaan op een batterijlading. Tegenover Trusted Reviews vertelt Bernard dat Microsoft momenteel honderden apparaten onderzoekt die door een processor van Qualcomm worden aangestuurd. Daar is het bedrijf naar eigen zeggen al een jaar mee bezig.

De officiële cijfers zijn weliswaar nog niet binnen, maar Bernard kan wel al vertellen dat de batterijduur “boven verwachting” goed is. “We hebben de lat hoog gelegd voor onze ontwikkelaars en daar zitten we nu boven. We zijn een batterijduur gewend waarbij je je apparaat iedere dag moet opladen. Ik neem mijn oplader tegenwoordig niet meer mee. Ik laad mijn apparaat nog maar eens in de zo veel dagen op. Zo goed is de batterijduur”, aldus Bernard. Verder zegt Bernard dat hij de verbeterde batterijduur als game-changer beschouwt.

Vooralsnog werkt Microsoft met drie partners samen op dit project: HP, ASUS en Lenovo. In de nabije toekomst zullen meerdere partijen hun medewerking verlenen om tablets en andere producten met betere batterijduur op de markt te brengen. En het prijskaartje? Volgens Bernard is er iets voor iedere portemonnee.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer