Consumer Reports beveelt Surface Book 2 niet aan

0

De nieuwe Surface Book 2 ligt nog niet in de winkel en Microsoft wordt nu al geconfronteerd met een domper. Consumer Reports, vergelijkbaar met de Consumentenbond in ons land, durft het niet aan om het product aan te bevelen aan consumenten. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Eerder deze week onthulde Microsoft vol trots haar nieuwste aanwinst: de Surface Book 2. Deze Windows-convertible is de opvolger van de twee jaar oude Surface Book en kan zowel als laptop als tablet gebruikt worden. Hij verschijnt in twee verschillende varianten. De kleinste uitvoering heeft een 13,5 inch groot scherm, het display van de andere uitvoering is 15 inch in doorsnee. Nederlandse consumenten kunnen voorlopig alleen de compacte variant van de Surface Book 2 kopen. De eerste pre-orders worden vanaf 9 november aangenomen.

De Surface Book 2 is dus nog niet verkrijgbaar. Toch lijkt Consumer Reports nu al een uitgesproken mening te hebben over de spiksplinternieuwe Windows-convertible. De belangenorganisatie durft het niet aan om het product aan te bevelen aan Amerikaanse consumenten. In een reactie tegenover de techsite Benzinga laat een woordvoerder van Consumer Reports het volgende weten:

“We gaan de Surface Book 2 evalueren zodra hij bij ons in het testlab ligt. We zullen hem echter niet aanbevelen. Ons besluit om geen aanbeveling uit te schroeven of alle laptops en tablets van Microsoft, is nog steeds van kracht.”

Microsoft

De uitspraak van de woordvoerder heeft alles te maken met wat er zich in augustus heeft voorgedaan. Toen bracht Consumer Reports een persbericht naar buiten waarin stond dat het haar aanbevelingen voor alle laptops en tablets van Microsoft introk. De belangrijkste conclusie van een grootschalig onderzoek -waarbij meer dan 90.000 tablets, laptops en pc’s van Microsoft onder de loep waren genomen- was dat één op de vier apparaten waarschijnlijk binnen twee jaar na aankoop de eerste mankementen vertoont. De onderzoekers stuitten op diverse problemen: de convertibles reageerden spontaan niet meer, bevroren, sloten zich onverwachts af of hadden de schermen inputproblemen. Totdat Microsoft beterschap vertoont kan de belangengroep geen producten van Microsoft in deze categorieën zonder meer aanbevelen.

Microsoft reageerde destijds op het persbericht met de volgende woorden:

“De tevredenheidscijfers die wij hebben verzameld laten een beeld zien die niet strookt met de bevindingen van Consumer Reports. Wij menen dat de conclusies van Consumer Reports niet overeenkomen met de ervaringen van onze klanten, noch de verbeteringen van de prestaties en betrouwbaarheid van de verschillende Surface-generaties beschrijven.”

Wie van jullie durft het aan om volgende maand een Surface Book 2 te reserveren?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer