Microsoft presenteert nieuwe Surface Book 2

0

Microsoft heeft dinsdag een tweetal nieuwe Windows-convertibles uit de doeken gedaan: de Surface Book 2. Hij is in twee verschillende schermformaten verkrijgbaar. De kleinste uitvoering verschijnt later dit jaar in ons land en kost ten minste 1.749 euro.

De originele Surface Book is al weer twee jaar oud. Het duurder echter tot begin dit jaar voordat deze bij ons in de schappen lag. Waarom het zo lang heeft geduurd is onbekend. Inmiddels zijn we een half jaar verder sinds de Nederlandse introductie van de eerste Surface Book. Microsoft vond het een geschikt moment om nu een opvolger van de Windows-convertibel te presenteren. Deze gaat door het leven als de Surface Book 2.

Specificaties Surface Book 2

De Surface Book 2 verschijnt, zoals gezegd, in twee verschillende varianten. Het instapmodel heeft een 13,5 inch groot scherm, het  display van zijn grote broer is 15 inch in doorsnee. De kleinste uitvoering heeft een schermresolutie van 3000 bij 2000 pixels, een 3:2 beeldverhouding en een pixeldichtheid van 267 ppi. De andere variant heeft een hogere resolutie, namelijk 3240 bij 2160 pixels. De beeldverhouding en pixeldichtheid zijn gelijk.

Onder de motorkap zien we nog een ander verschil. Het basismodel wordt met NVIDIA GeForce 1050 videokaart geleverd. Zijn grotere evenknie beschikt over een net iets krachtigere GPU, namelijk de GeForce 1060. Vind je dat een te zware videokaart? Dan kun je bij het basismodel ook voor de Intel HD Graphics 620 kiezen. Beide modellen zijn uitgerust met de achtste generatie Intel Core processor. In tegenstelling tot zijn voorgangers bestaat de chipset niet langer uit twee, maar vier kernen (quad-core). Bij de compacte convertibel kun je kiezen uit de i5 of i7 processor. De grote uitvoering wordt alleen met i7 geleverd. De hoeveelheid werkgeheugen is eveneens voor je vastgelegd: deze bedraagt 16 GB (LPDDR3). Bij de 13,5 inch grote Surface Book 2 kun je kiezen uit 8 GB of 16 GB RAM. De opslagcapaciteit varieert en is afhankelijk van de configuratie die je kiest. Je hebt de keuze uit 256 GB, 512 GB of 1 TB Solid State Drive (SSD).

Microsoft Surface Book 2

Microsoft belooft dat je 17 uur lang kunt genieten van je favoriete films en series. Beide Surface Book 2 modellen ondersteunen de Surface Pen en Surface Dial. Deze moet je echter wel afzonderlijk aanschaffen. Net als de eerste generatie Surface Book kun je het scherm loskoppelen en als losse tablet gebruiken. Je kunt hem ook achterstevoren in het toetsenbord plaatsen. Beide convertibles beschikken over een USB-A en USB-C poort, SD-kaartlezer en Surface Connect. Deze laatste wordt gebruikt om accessoires aan te sluiten en op te laden op de convertible. De kleinste weegt net iets meer dan anderhalve kilo, zijn grote broer 1,91 kilo.

Prijs en beschikbaarheid

De kleinste uitvoering van de Surface Book 2 verschijnt later dit jaar in ons land. Vanaf 9 november kun je de Windows-convertible reserveren via Microsoft. De eerste exemplaren worden naar verwachting op 14 december geleverd. Het goedkoopste model heeft een adviesprijs van 1.749 euro. De prijs kan oplopen tot 3.449 euro, zoals de onderstaande tabel laat zien. 

ProcessorRAMROM (SSD)Prijs
Intel Core i58 GB256 GB1.749 euro
Intel Core i78 GB256 GB2.249 euro
Intel Core i716 GB512 GB2.849 euro
Intel Core i716 GB1 TB3.449 euro

 

De grootste uitvoering van de Surface Book 2 wordt niet in de Benelux verkocht. In Amerika kunnen geïnteresseerden deze vanaf 23 november bestellen. De adviesprijzen van deze uitvoering zijn onbekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer