‘iPad Pro krijgt volgend jaar TrueDepth-camera’

0

De TrueDepth-camera treffen we op dit moment alleen aan in de iPhone X. Deze driedimensionale camera vinden we in 2018 ook terug in andere Apple-producten, waaronder de iPad Pro.

Dat zegt de doorgaans goedgeïnformeerde marktkenner en analist bij KGI Securities Ming-Chi Kuo, zo meldt MacRumors.

In september onthulde Apple drie nieuwe iPhones: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X (spreek uit als ‘iPhone 10’). De laatste van deze drie is zonder twijfel de meest bijzondere. Deze komt namelijk met de meeste nieuwe features. Zo heeft hij om te beginnen een 5,8 inch groot Super Retina HD-display, oftewel een OLED-scherm. De vormgeving ervan is heel bijzonder: zo bedekt heel de voorzijde van het toestel, met uitzondering van een kleine strook bovenin. Ook het camerasysteem is flink aangepakt. Zo zijn beide 12 megapixelcamera’s uitgerust met optische beeldstabilisatie. Hier kun je onder andere 4K-video’s met een frameratesnelheid van 60 fps opnemen.

En natuurlijk mogen we de TrueDepth-camera aan de voorzijde niet vergeten. Hiermee kun je allerlei gave dingen doen. Zo kan het camerasysteem -hij bestaat uit verschillende componenten- het vlaggenschip ontgrendelen door je gezicht te scannen. Deze feature wordt ook wel Face ID genoemd en vervangt de vingerafdruksensor (Touch ID). Ook kun je er geanimeerde emoji of animoji mee maken en versturen naar je vrienden. En in de toekomst wil Apple deze camera gebruiken om betalingen met Apple Pay te autoriseren.

‘iPad Pro krijgt in 2018 TrueDepth-camera’

Deze unieke en multifunctionele camera vinden we straks ook in andere Apple-producten. Analist Ming-Chi Kuo schrijft in een notitie aan investeerders dat hij volgend jaar naar de iPad Pro wordt gebracht. Dit jaar lanceerde Apple een drietal nieuwe tablets in deze reeks: de iPad Pro 9.7 in het voorjaar, de iPad Pro 10.5 in juni en de tweede generatie iPad Pro 12.9 (eveneens in juni). Als de beweringen van Kuo kloppen, krijgen we volgend jaar één of meerdere nieuwe iPad Pro modellen te zien.

Kuo schreef eerder dat Apple met haar TrueDepth-camera ten minste twee-en-een-half jaar voorloopt op de concurrentie. Android-fabrikanten hebben dus nog een flinke inhaalslag te maken. Volgens Kuo zijn ze daar inmiddels flink mee bezig om een gelijkwaardig alternatief te bedenken.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer