Geannuleerde Nokia Lumia 2020 getest

0

Nokia heeft in haar rijke geschiedenis diverse producten gehad die op het punten stonden gereleaset te worden, maar op het laatste moment toch geannuleerd werden. De Nokia Lumia 2020 is er een voorbeeld van. Windows Central heeft de hand weten te leggen op een exemplaar van deze tablet en hem aan een review onderworpen.

Het is niet de eerste keer dat we de Nokia Lumia 2020 te zien krijgen. Vorig jaar juli liet deze niet-vrijgegeven tablet voor het eerst zijn gezicht zien. Ditmaal wordt hij onderworpen aan een uitgebreide review door Windows Central. De techsite heeft in het verleden wel vaker apparaten weten te bemachtigen die nooit officieel zijn uitgebracht, zoals de Surface Mini van Microsoft en een Windows-smartphone die bekend was onder de noemer Nokia Lumia McLaren.

Nokia Lumia 2020 in het kort

We beginnen kort met de belangrijkste specificaties op te sommen. Zo heeft de Lumia 2020 een 8,3 inch groot LCD-display met een 1080p resolutie (Full HD) en 16:9 beeldverhouding. De Qualcomm Snapdragon 800 is verantwoordelijk voor de rekenkracht. Deze wordt aangevuld met de Adreno 330 en 2 GB werkgeheugen. Standaard kreeg je 32 GB intern geheugen, maar deze kon je uitbreiden met microSD-kaart. Verder had de tablet onder meer een 1 megapixel front-facing camera en 19 megapixel PureView camera met Carl Zeiss lens aan de achterkant en werd de tablet met Windows RT 8.1 geleverd. Voor een tablet van die tijd -het is dan eind 2013- zijn dat geen verkeerde specificaties, met uitzondering van het besturingssysteem.

Maar hoe presteerde de Nokia Lumia 2020 in praktijk? Eigenlijk best wel goed, als we Zack Bowden mogen geloven. Hij is enorm te spreken over het scherm. Deze is niet alleen heerlijk compact, maar oogt ook haarscherp en lekker helder. Zelfs buitenshuis kon hij het scherm goed lezen. De batterijduur overtreft alle verwachtingen. Bowden zegt dat hij gemiddeld twee dagen met de tablet deed voordat hij hem weer aan de oplader moest hangen. De speakers brachten een mooi geluidje voort en de camera leverde prachtplaatjes af.

Uiteraard noemt Bowden ook enkele minpunten. Zo is het jammer dat de Nokia Lumia 2020 een entertainment tablet was, niet een tablet om productief mee te zijn. Je kunt er immers geen Word op installeren. Ook Windows RT 8.1, in feite een soort van Windows 8.1 light, heeft zijn beperkingen. Verder vindt hij de gekozen 16:9 aspect ratio vreemd en ondersteunt de tablet geen input van een stylus.

Al met al krijgt de Nokia Lumia 2020 vier van de vijf sterren. Benieuwd naar de hele review of wil je meer foto’s zien? Ga dan snel naar Windows Central.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer