Samsung Galaxy Tab A 9.7 krijgt Android 7.1.1 Nougat

1

Een opmerkelijke zet van Samsung. De Zuid-Koreaanse tablet- en smartphonemaker voorziet de twee jaar oude Samsung Galaxy Tab A 9.7 van een update. Op dit moment wordt Android 7.1.1 Nougat uitgerold in de VS. Nog even en jij kunt hem ook downloaden.

Het nieuws dat Samsung Android Nougat uitrolt naar deze tablet komt niet als een verrassing. In juli deden de eerste geruchten de ronde al dat hij deze upgrade zou ontvangen. Wat echter wel een verrassing is, is het feit dat het Android 7.1.1 is. De tablet draait momenteel nog op Android 6.0.1 Marshmallow. Het besturingssysteem maakt dus een flinke sprong en slaat Android 7.0 Nougat volledig over. Niet dat je ons hoort klagen, maar dit hadden wij niet durven dromen.

Nieuw in Android 7.1.1 Nougat

Android 7.1.1 Nougat heeft een aantal extra features ten opzichte van Android 7.0. Zo heeft Google App Shortcuts of app-snelkoppelingen geïntroduceerd. Als je voortaan een app-icoontje iets langer ingedrukt houdt, verschijnt er een nieuw venster in beeld. Daarmee heb je rechtstreeks toegang tot een specifiek onderdeel van de app. Zo kun je met de camera-app bijvoorbeeld aangeven dat je een selfie wil schieten of video opnemen. En bij Twitter kun je rechtstreeks een nieuwe tweet opstellen of zoekopdracht uitvoeren.

Een andere nieuwe feature is dat je afbeeldingen kunt versturen met je toetsenbord. Ontwikkelaars kunnen deze toevoegen aan hun keyboard. Verder kun je de vingerafdrukscanner gebruiken om door de verschillende menu’s te bladeren. Mits je toestel dit tenminste ondersteunt. Tot slot beschik je over meer emoji.

Over de Samsung Galaxy Tab A 9.7

De Samsung Galaxy Tab A 9.7 heeft een 9,7 inch groot scherm met een resolutie van 1024 bij 768 pixels en 4:3 beeldverhouding. Tevens biedt het scherm ondersteuning aan de S Pen, de stylus van Samsung. Hij wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 410 met een processorsnelheid van 1,2 GHz. Deze gaat vergezeld met 1.5 GB werkgeheugen en 16 GB interne opslag. Je kunt het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart.

Foto’s schiet je met een 5 en 2 megapixelcamera. De accucapaciteit bedraagt 6000 mAh. Daarmee zou je 9 uur lang vooruit moeten kunnen als de batterij volledig is opgeladen. Standaard is het een WiFi-only tablet, maar er is tevens een uitvoering met 4G-module voor mobiel internet. Zoals gezegd kun je binnenkort genieten van Android 7.1.1 Nougat.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer