iPad Pro krijgt HDR-ondersteuning Netflix

0

Netflix breidt het aantal apparaten uit die High Dynamic Range (HDR) ondersteunen. Na de Samsung Galaxy Note 8 en Sony Xperia XZ Premium krijgen nu ook de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en iPad Pro HDR-ondersteuning voor de videostreamingdienst.

Dat meldt Netflix op haar helppagina.

High Dynamic Range of kortweg HDR is een term die we de laatste tijd wel vaker horen. Maar wat is het nou eigenlijk? Het betekent simpel gezegd dat video’s er nog beter uitzien doordat beelden een hogere helderheid en contrast hebben. Lichtgekleurde objecten en personen zien er helderder uit en donkergekleurde objecten en schaduwen zijn juist donkerder. Tevens is het kleurbereik groter bij HDR-video’s.

De iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en iPad Pro hebben ieder een scherm die HDR-content kan weergeven. Er was tot op heden echter nog geen HDR-ondersteuning vanuit de aanbieder Netflix voor deze smartphones en tablets. Deze toestellen ondersteunen de HDR10 standaard of Dolby Vision. Om van HDR-beelden te kunnen genieten op deze iDevices, moet je wel iOS 11 installeren. Afgelopen dinsdag startte Apple met de uitrol van haar nieuwe besturingssysteem. Grote kans dus dat je hem al hebt geïnstalleerd. Heb je dat nog niet gedaan? Dan heb je nu een excuus om dat alsnog te doen.

Het is niet de eerste keer dat Netflix het aantal apparaten met HDR-ondersteuning uitbreidt. Eerder deze maand voegde de streamingdienst al de Samsung Galaxy Note 8 en Sony Xperia XZ1 toe aan deze lijst. Ook YouTube voegde begin deze maand HDR-ondersteuning toe aan haar Android-app, zij het voor een beperkt aantal mobiele telefoons zoals de Google Pixel, LG V30, Samsung Galaxy S8 en Sony Xperia XZ Premium. Voor Android-tablets heeft YouTube deze ondersteuning vooralsnog niet beschikbaar gesteld.

Om HDR-video’s te streamen met Netflix moet je het duurste abonnement afsluiten. Daarvoor betaal je 11,99 euro per maand. De nieuwste vlaggenschepen en tablets van Apple hebben overigens geen 4K-display. Het is dus onmogelijk om de allerbeste kwaliteit eruit te slepen door de lagere resolutie. Zo komt de iPad Pro niet verder dan een schermresolutie van 2732 bij 2048 pixels.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer