Gerucht: Google onthult in oktober de Pixelbook

0

Nog even en de Chromebook Pixel krijgt eindelijk een langverwachte opvolger: de Google Pixelbook. Op woensdag 4 oktober houdt Google namelijk een evenement waar het deze 2-in-1 convertible uit de doeken zou doen. In tegenstelling tot zijn voorganger ondersteunt hij een stylus.

Dat schrijft de techsite Droid-Life op basis van anonieme bronnen.

Bij 4 oktober denken de meesten waarschijnlijk aan werelddierendag. Maar dat is niet de enige gebeurtenis die dag. Dan houdt Google namelijk een groots persevenement. Als we de geruchten mogen geloven krijgen we een groot aantal nieuwe producten te zien. Velen kijken reikhalzend uit naar de Google Pixel en Google Pixel 2 XL, de nieuwste smartphones van de zoekmachinegigant. Anderen kunnen waarschijnlijk niet wachten om de Home en Home Mini te zien, twee kleine speakers die ieder hun eigen assistent hebben.

Tevens gaat het gerucht dat Google nog een derde product gaat onthullen: de Google Pixelbook. De Pixelbook is naar verluidt de opvolger van de Chromebook Pixel, een convertible die al weer vier jaar oud is en nooit een nazaat heeft voortgebracht. Voor het eerst kun je opvouwen tot een tablet en hem met een stylus bedienen. Deze digitale pen is omgedoopt tot de Pixel Pen en heeft een drukgevoelige punt. Deze pen krijg je echter niet cadeau. Je zult hem zelf moeten aanschaffen. Hij kost naar verwachting 99 dollar. Details hierover en wat het verschil is met de Surface Pen zijn niet bekend.

Over de Google Pixelbook

Helaas zijn er nog maar weinig details bekend over de Google Pixelbook. Volgens Droid-Life krijgt hij een zilverkleurige behuizing (zie omslagfoto) en is hij verkrijgbaar in drie verschillende varianten: met 128 GB, 256 GB of 512 GB intern geheugen. De convertible is volgens de techsite behoorlijk prijzig, in tegenstelling tot andere Chromebooks die onder meer door Samsung en Acer worden verkocht. Het instapmodel krijgt naar verluidt een prijskaartje van 1.199 dollar. De uitvoering met 256 GB geheugen kost naar verwachting 1.399 dollar. De duurste variant gaat voor 1.749 dollar over de toonbank.

Details over de processor, hoeveelheid en het scherm en dat soort zaken ontbreken op het moment. Op woensdag 4 oktober hopen we meer te weten te komen. Waarschijnlijk horen we de komende dagen nog het een en ander over de Google Pixelbook. Zo gaat dat meestal met dergelijke high-end producten vlak voordat ze officieel worden gelanceerd. We houden de laatste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer