Surface Pro met LTE en eSIM komt eraan

0

In mei onthulde Microsoft haar nieuwste Windows-convertible: de Surface Pro. Deze is tot op heden echter alleen verkrijgbaar als WiFi-only variant. Volgens de Duitse techsite WinFuture duurt het niet lang meer totdat ook de 4G-variant in de schappen ligt. Bovendien komt hij met een hele bijzondere optie genaamd eSIM. Meer weten? Lees dan snel verder.

De nieuwe Surface Pro ligt al weer even bij ons in de winkel. Sinds juni om precies te zijn. Het is de nieuwste en krachtigste convertible van Microsoft tot op heden. Enige keerzijde van deze productiviteitsmachine is dat hij momenteel alleen verkrijgbaar is als WiFi-only model. Bij de presentatie beloofde het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf dat hij ook met 4G/LTE-chip uitgebracht zou worden. Microsoft kon of wilde alleen nog niet zeggen wanneer.

De Duitse techsite WinFuture meldt dat het niet lang meer duurt totdat de uitvoering met 4G-module daadwerkelijk in de winkels ligt. Volgens de techblog start de verkoop ervan ergens in oktober.

eSIM

Om ervoor te zorgen dat de 4G-functionaliteit goed werkt, heeft Microsoft naar verluidt zeven antennes in de convertible verwerkt. Zo weet je zeker dat je altijd een stabiele verbinding hebt om apps, tekstdocumenten en andere data binnen te halen. Voor een zakelijke professional die voortdurend onderweg is, is dat een must.

Daarnaast komt de convertible met 4G met een bijzondere optie: eSIM. eSim staat voor ‘embedded SIM’, wat simpelweg betekent dat het apparaat een ingebouwde simkaart heeft. Je hoeft dus niet zelf meer te klooien om een simkaart in de tablet te stoppen. De ingebouwde simkaart bevat alle gegevens die hij nodig heeft om verbinding te maken met internet. De kans dat we deze feature bij de Surface Pro in ons land zien is klein: nog geen enkele Nederlandse provider ondersteunt op dit moment de techniek achter eSIM. Daarom heeft Microsoft ook een reguliere simkaartslot toegevoegd aan haar convertible.

Prijs en beschikbaarheid

De 4G-variant is alleen verkrijgbaar met Intel i5 Kaby Lake processor met 4 GB RAM en 128 GB ROM, of 8 GB RAM en 256 GB ROM. Het instapmodel heeft een prijskaartje van rond de 1.300 euro. De andere uitvoering gaat voor ongeveer 1.500 euro over de toonbank. De eerste exemplaren worden in oktober verwacht.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer