Check deze conceptvideo van de New iPad

0

Wat krijg je als je de iPhone X kruist met de iPad? De heren van het YouTube-kanaal Delta hebben het antwoord. Zij hebben een video online gezet waarin zij hun visie geven op de New iPad.

Dinsdag waren alle ogen gericht op Apple. Het Amerikaanse technologiebedrijf onthulde die dag maar liefst drie nieuwe iPhones: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. De eerste twee lijken als twee druppels water op hun voorgangers, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, zij het dat ze marginaal krachtigere componenten onder de motorkap hebben.

De iPhone X daarentegen is een verhaal apart. Het toestel heeft een geheel eigen design. Het toestel heeft namelijk een scherm dat bijna heel de voorzijde bedekt. Alleen een balkje aan de bovenkant waar de speaker, camera en sensoren zijn verwerkt, maakt geen onderdeel uit van het scherm. Ook de Home-knop met Touch ID is verleden tijd. Deze designelementen kennen we van Android-vlaggenschepen en ook Apple is nu helemaal om. Dat geldt ook voor zaken als het OLED-scherm, de hoge schermresolutie, de dubbele camera aan de achterkant en beveiligingsoptie Face ID. Innovatie maakt plaats voor imitatie, zo lijkt het. Een bijzondere manier om je tienjarige jubileum te vieren.

The New iPad

In maart onthulde Apple haar nieuwste tablet: de iPad, zonder toevoeging van een jaartal of type als ‘Pro’ of ‘Air’. Het was een tablet zoals we gewend zijn van Apple, zonder enige nieuwe foefjes of toepassingen. Dat stond de videomakers van Delta niet aan. Zij dachten bij zichzelf: wat als je nou de traditionele iPad kruist met de iPhone X? Het antwoord hebben zij verwerkt in de onderstaande video.

Het Retina HD-scherm is vervangen door Super Retina HD. Oftewel van LCD naar OLED. Aan de form factor lijkt niets te zijn veranderd. Het scherm is daarentegen wel een stuk groter geworden. Dat komt omdat hij nagenoeg geen randen of bezels heeft en heel de voorzijde van de tablet bedekt. Zowel aan de linker- als de rechterkant is ruimte vrijgelaten voor de dual front-facing speakers -inderdaad, twee stereo speakers aan de voorzijde- en camera. Ook de infraroodcamera en sensoren voor Face ID zijn terug te vinden. Om ruimte voor het scherm te maken is de thuisknop weggelaten. Opvallend genoeg hebben de filmmakers er voor gekozen om de nieuwe ‘zijknop’ of side button van de iPhone X weg te laten.

Uiteraard moet je de bovenstaande video met een korreltje zout nemen. Het zou spectaculair zijn als Apple een iPad met edge-to-edge display zou lanceren. Wie weet in 2018.

New iPad conceptfoto

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer