iOS 10 bereikt piek van 89 procent

0

Naast Google heeft ook Apple de nieuwste distributiecijfers van haar besturingssysteem bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat iOS 10 een record heeft bereikt. Bijna negen op de tien iPads en iPhones draait op deze iOS-versie.

Dat lezen we op Apples Developer pagina.

iOS 10 mag één kaarsje uitblazen. Het besturingssysteem van Apple is deze maand precies één jaar geleden gelanceerd. De eerste apparaten die met deze iOS-versie werden geleverd waren de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Inmiddels zijn we dus een jaar verder en verschillende tablets en smartphones rijker.

iOS 10 werd in september 2016 naar de eerste iPads en iPhones uitgerold. Een maand later maakte Apple de eerste officiële cijfers bekend. Het bedrijf had berekend dat op dat moment de helft van alle iDevices op iOS 10 draaide. Begin november steeg het adoptiepercentage van het besturingssysteem door naar 60%. In december was de nieuwe iOS op 63% van alle tablets en smartphones van Apple te vinden. In januari en februari waren de marktaandeelcijfers respectievelijk 76 procent en 79 procent. In augustus bereikte het besturingssysteem een voorlopig hoogtepunt van 87 procent.

Volgens de nieuwste berekeningen is het adoptiepercentage van iOS 10 de afgelopen maand een licht gestegen. Volgens Apple is het besturingssysteem op 89 procent van alle iPads en iPhones geïnstalleerd. Eén op de elf iDevices (9 procent) draait op iOS 9. Het aantal apparaten dat op iOS 8 of ouder draait, is een schamele 2 procent.

Android

Ook Google maakte deze week de distributiecijfers van Android bekend. Daaruit konden we drie dingen opmaken. Allereerst is en blijft Android Marshmallow de grootste en populairste Android-versie: ongeveer één op de drie apparaten die de Google Play Store bezoekt draait op Marshmallow. Ten tweede wordt het aandeel van Android Nougat iedere maand een beetje groter. Na een jaar staat de teller op 15,8 procent. En ten derde is Android Oreo nog nergens te bekennen in de statistieken. Dat is ook niet zo vreemd aangezien de eerste smartphones pas deze week de nieuwste Android-versie hebben ontvangen. Waarschijnlijk zien we Oreo pas over enkele maanden in de cijfers van het Android Developer Dashboard voorbijkomen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer