Eén op de zes apparaten draait op Android Nougat

0

Google heeft de nieuwste distributiecijfers bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat Android Marshmallow het grootste marktaandeel van alle Android-versies. Android Nougat is volgens de laatste telling op ongeveer een zesde van alle apparaten die de Google Play Store bezoekt terug te vinden. Android Oreo is nog nergens te bekennen in de statistieken.

Dat blijkt uit de nieuwste editie van het Android Developer Dashboard.

Eind augustus onthulde Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem: Android 8.0 Oreo. De eerste apparaten (smartphones) ontvingen deze week deze Android-versie. We hebben het over de Google Pixel, Google Pixel XL, LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P. Het nieuwe besturingssysteem moet nog uitgerold worden naar de eerste Android-tablets, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd. De Google Pixel C is gegarandeerd de eerste tablet die op de zoete nieuwe functies van Android Oreo mag rekenen (als hij deze inmiddels niet al heeft ontvangen).

Omdat Android Oreo nog maar net uit is, is het niet vreemd dat je hem nog niet in de statistieken van het Android Developer Dashboard terugziet. De andere Android-versies zijn uiteraard wel vertegenwoordigd. In vergelijking met afgelopen maand zien we kleine verschuivingen, maar de hoofdlijn blijft hetzelfde: het marktaandeel van Android Nougat wordt beetje bij beetje groter, maar Android Marshmallow is en blijft nog altijd de populairste Android-versie.

Android Developer Dashboard (september 2017)

Distributiecijfers

Uit de laatste distributiecijfers blijkt dat Android Nougat (7.0 en 7.1) een aandeel van 15,8 procent heeft. Dat betekent dat ongeveer één op de zes tablets en smartphones die de Google Play Store bezoeken op Nougat draait. Vorige maand was het aandeel van deze Android-versie nog 13,5 procent.

Android Marshmallow (6.0) is weliswaar de grootste Android-versie van allemaal, maar verliest wel iets van haar markaandeel aan Nougat. Vorige maand stond de teller nog 32,3 procent, nu is dat 32,2 procent. Android Lollipop (5.0 en 5.1) en KitKat (4.4) verliezen sneller hun aandeel. In augustus hadden zij nog een stuk van respectievelijk 29,2 procent en 16 procent van de taart. Inmiddels is dat gekrompen naar 28,9 procent en 15,1 procent. Ook Jelly Bean (4.1, 4.2 en 4.3), Ice Cream Sandwich (4.0) en Gingerbread (2.3) leveren iets in: zij vormen de hekkensluiters met een aandeel van 6,9 procent en 0,6 procent. Vorige maand was dat nog 7,6 procent en 0,7 procent.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer