Caterpillar presenteert stootbestendige T20 Tablet

0

Caterpillar, of kortweg Cat zoals het bedrijf ook wel wordt genoemd, heeft een ruige tablet uit de doeken gedaan die tegen een stootje kan: de Caterpillar T20 Tablet. De releasedatum is niet bekendgemaakt, de adviesprijs wel. Deze bedraagt 649 euro.

Caterpillar is bij bouwvakkers en aannemers een bekende naam. Hij bedrijf is werkzaam in de bouw- en mijnbouwwereld en heeft tientallen bouwproducten en -voertuigen op haar naam staan. Het bedrijf maakt daarentegen ook smartphones. Misschien heb je ooit van de Cat S60 gehoord, een zogeheten toughphone met FLIR-warmtecamera? Anyway, het Amerikaanse bouwbedrijf heeft haar eerste tablet onthuld op de IFA-beurs in Berlijn. Deze luistert naar de naam Caterpillar T20 Tablet.

Zoals je van een product van het bedrijf mag verwachten kan hij tegen een stootje en is hij waterdicht. Een val van 1,80 meter doorstaat hij met vlag en wimpel. Tevens is de T20 Tablet IP67 gecertificeerd. Daardoor is 30 minuten lang waterbestendig bij een diepte tot één meter. Als je hem langer of dieper onder water dompelt, garandeert de fabrikant niet langer de waterbestendigheid. Tot slot is de tablet bestand tegen flinke schokken en zoutspray zodat hij zelfs onder de meest extreme omstandigheden zijn werk doet.

Specificaties Caterpillar T20 Tablet

De Caterpillar T20 Tablet beschikt over een 8 inch groot IPS LCD-display met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het scherm is afgedekt met een niet-nader gespecificeerde variant van Corning Gorilla Glass. Zo weet je zeker dat hij niet bij de eerste beste val krassen oploopt. Onder de motorkap vinden we een quad-core processor van Intel: de Intel Atom Z8350. Deze is geklokt op een snelheid van 1,44 GHz. Deze gaat gepaard met 2 GB RAM en 64 GB intern geheugen.

De T20 Tablet heeft aan de achterkant een 5 megapixelcamera. Videogesprekken voer je met een 2 megapixelcamera. De batterij heeft een accucapaciteit van 7500 mAh. Naast dual-band WiFi en Bluetooth 4.1 (LE) beschikt de stootbestendige en waterdichte tablet tevens over een USB 3.0 aansluiting  en mini-HDMI poort. Tevens kun je er razendsnel mee internetten dankzij de 4G-module die onder de motorkap is aangebracht. Daarmee haal je internetsnelheden tot wel 150 Mbit/s (download). Tot slot draait de tablet op Windows 10 Home.

Prijs en beschikbaarheid

Of en wanneer de Caterpillar T20 Tablet in Nederland verschijnt, is onbekend. In het persbericht noemt het bedrijf wel een adviesprijs van 649 euro.

 

Wie van jullie zou dat bedrag ophoesten voor deze compacte, maar stoot- en waterbestendige Windows-tablet?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer