Acer onthult Switch 7 Black Edition en Spin 5

0

Vlak voordat de IFA-beurs van start gaat heeft Acer een groot aantal nieuwe producten gepresenteerd. Maak kennis met de Acer Switch 7 Black Edition en de Acer Spin 5, twee Windows-convertibles indrukwekkende specificaties.

Computers, laptops, monitoren, gaming accessoires, mobiele telefoons: Acer is van alle markten thuis. Het Taiwanese technologiebedrijf heeft zojuist een batterijlading aan nieuwe speeltjes aangekondigd. Bij twee producten in het bijzonder willen we hier stilstaan: de Acer Switch 7 Black Edition en de Acer Spin 5.

Specificaties Acer Switch 7 Black Edition

De Acer Switch 7 Black Edition is een 13,5 inch grote convertible die slechts 1,15 kilo weegt. Het scherm heeft een resolutie van 2256 bij 1504 pixels en heeft levendige kleuren en grote kijkhoeken. Onder het scherm heeft Acer een vingerafdrukscanner verstopt. Daarnaast ondersteunt de convertible tevens Windows Hello. Dat betekent dus dat je ook met je iris kunt inloggen. Aan de achterkant heeft Acer een gepatenteerde standaard bevestigd: de Acer AutoStand. Hiermee kun je de convertible in iedere gewenste kijk- en werkhoek plaatsen. Deze klapt uit op het moment dat je het toetsenbord loskoppelt van het scherm.

Onder de motorkap vinden we een achtste generatie Intel Core i7 processor. Dat betekent dat de Windows-convertible razendsnel is en moeiteloos de concurrentie kan bijbenen (of zelfs voorbij streeft). Wat de convertible zo bijzonder maakt is zijn ventilatorloze design. Hij beschikt namelijk over liquid cooling. Daarnaast heeft Acer in de aluminium behuizing ook een stylus met Wacom ERM technologie verstopt. Deze heeft 4.096 drukgevoelige sensoren waardoor je totale controle hebt over de digitale pen. Het werkt zonder batterijen en je kunt hem gebruiken in combinatie met Windows Ink. Dat betekent dat je aantekeningen kunt maken op een webpagina en deze kunt opslaan in je favorieten.

Verder is de Acer Switch 7 Black Edition uitgerust met NVIDIA GeForce MZ150 grafische processor (GPU), 8 GB RAM en Windows 10.

Specificaties Acer Spin 5

De Acer Spin 5 werd vandaag eveneens uit de doeken gedaan door het Taiwanese technologiebedrijf. Met zijn 13 inch grote Full HD-display is hij een fractie kleiner dan de Acer Switch 7 Black Edition. Je kunt hem ook in een grotere variant krijgen: het scherm heeft dan een beelddiagonaal van 15 inch. Onder de kap vinden we eveneens een achtste generatie Intel Core i7 processor. De hoeveelheid werkgeheugen kan oplopen tot 16 GB (DDR4). De grootste uitvoering is uitgerust met de NVIDIA GeForce GTX 1050 GPU. Tevens belooft het bedrijf haarscherpe beelden en levensechte kleuren.

De twee front-facing speakers doen hun werk in samenwerking met Acer TrueHarmony en Dolby Audio Premium. Hiermee creëert Acer naar eigen zeggen een ‘meeslepende audio-ervaring’. Voorop heeft de fabrikant een camera bevestigd om Skype-gesprekken mee te voeren. De vier geïntegreerde microfoons werken op een afstand van vier meter. Cortana heeft dus geen enkele moeite om je te verstaan. Bij deze Windows-convertible kun je ook afzonderlijk de Acer Active Stylus kopen.

Prijs en beschikbaarheid

De verkoop van de Acer Switch 7 Black Edition gaat in december van start. De verkoopprijs begint bij 1.999 euro. De Acer Spin 5 ligt in september al bij ons in de winkels. Het instapmodel heeft een adviesprijs van 899 euro. Zijn grote broer gaat voor 999 euro over de toonbank.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer