Archos presenteert Archos Sense 101X

0

Nog even en dan gaat de IFA-beurs in Berlijn van start. De eerste producten worden echter al aan de vooravond van het evenement aangekondigd. Archos bijt het spits af. De Franse smartphone- en tabletmaker heeft een groot aantal nieuwe telefoons en een tablet gepresenteerd. De prijzen van deze producten lopen uiteen van 50 euro tot 250 euro.

Specificaties Archos Sense 101X

De tablet van de Franse producent gaat door het leven als de Archos Sense 101X. Het is een zogeheten rugged tablet: een tablet met een stevige beschermrand rondom het scherm. Deze beschermt hem tegen val- en stootschade, maar zorgt er tevens voor dat hij niet zomaar vocht- of waterschade oploopt. Archos richt zich hiermee naar eigen zeggen op professionals die voortdurend in het veld zijn en actieve consumenten die veel sporten en in beweging zijn.

De Archos Sense 101X heeft een 10,1 inch groot IPS LCD-display met HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dat betekent dat hij een pixeldichtheid van 145 ppi heeft. Al met al dus niet bepaald een scherp scherm. Onder de motorkap vinden we een quad-core processor met onbekende kloksnelheid. Tevens laat Archos in het midden wie de leverancier is van deze chipset. Daardoor krijgen we de indruk dat het om een processor van MediaTek of Spreadtrum gaat. Daarnaast beschikt hij over slechts 1 GB werkgeheugen. Dat betekent dat het toestel even de tijd nodig heeft om op gang te komen en te schakelen tussen apps.

De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB. Als je voor enkele tientjes een geheugenkaart koopt, kun je de hoeveelheid opslagruimte aanzienlijk uitbreiden. Hoewel Archos er geen woord over zegt bedraagt de maximale opslagcapaciteit waarschijnlijk 256 GB. Van de camera’s moet je geen hoge verwachtingen hebben. Deze hebben een resolutie van 5 en 2 megapixels (achter en voor). De batterij heeft een vermogen van 3000 mAh. Verder beschikt de tablet over 4G-connectiviteit. Tot slot wordt de tablet met Android 7.0 Nougat geleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De verkoop van de Archos Sense 101X gaat in september van start in Europa. Of Nederland daarbij hoort is onduidelijk. Ook over de adviesprijs is de fabrikant niet duidelijk. In het persbericht worden namelijk twee adviesprijzen genoemd: 199,99 euro en 249,99 euro. Komt er naast de 4G-uitvoering ook een WiFi-only variant? Of is dat de prijs inclusief en exclusief toetsenbord? Archos heeft in het verleden wel vaker onduidelijkheid geschapen met haar persberichten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer