Archos onthult tweede tablet: Archos Diamond Tab

0

Eerder vandaag schreven we dat Archos een rugged tablet had gepresenteerd: de Archos Sense 101X. Vandaag heeft de fabrikant nog een tweede tablet uit de doeken gedaan. Deze luistert naar de naam Archos Diamond Tab. In tegenstelling tot de Sense 101X is dit een high-end Android-tablet. Je leest er alles over in dit artikel.

Archos heeft in haar assortiment een groot aantal budget- en mid-range telefoons en tablets. De Archos Diamond Tab vormt daar een uitzondering op. Het is een high-end tablet met krachtige specificaties. Hiermee richt het bedrijf zich voornamelijk op consumenten die een tablet hebben om video’s mee te kijken. We hebben de belangrijkste specificaties voor jullie op een rij gezet.

Specificaties Archos Diamond Tab

De Archos Diamond Tab heeft een metalen behuizing. Dit in tegenstelling tot veel andere Android-tablets, die genoegen moeten nemen met een achterpaneel van polycarbonaat. Het scherm heeft een hoge QHD+ resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Archos belooft schitterende volle kleuren, een hoge contrast ratio en hoge schermhelderheid zodat je ook buiten van je favoriete films en series kunt genieten.

De Archos Diamond Tab is niet alleen van de buitenkant een high-end tablet. Zo treffen we onder de motorkap een hexa-core processor van Rockchip: de Rockchip 3399. Deze bestaat uit twee Cortex-A72 kernen en vier Cortex-A53 cores. Deze wordt bijgestaan door de Mali-T860 GPU en 4 GB werkgeheugen. Je krijgt standaard maar liefst 64 GB intern geheugen. Het persbericht vermeldt nergens of je het geheugen kunt uitbreiden met microSD-kaart.

Achterop heeft Archos een 13 megapixelcamera geplaatst. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. Verder komt hij met een 6600 mAh batterij en Android 7.0 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos Diamond Tab ligt vanaf oktober in de winkels. De Fransen hebben de high-end tablet een prijskaartje van 299,99 euro gegeven. De tablet wordt zonder toetsenbord geleverd, voor het geval je het je mocht afvragen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer