‘Samsung Galaxy Tab A krijgt binnenkort Android Nougat’

2

De twee jaar oude Samsung Galaxy Tab A 9.7 krijgt wellicht binnenkort Android 7.0 Nougat. De tablet is gespot in de database van de WiFi Alliance met de nieuwste Android-versie.

Wie dacht dat Samsung alleen haar nieuwste en duurste tablets van updates voorziet, heeft het mis. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf is druk doende Android 7.0 Nougat naar de Samsung Galaxy Tab A 9.7 te brengen. En dat is opmerkelijk aangezien de tablet al ruim twee jaar oud is. Hij werd namelijk in maart 2015 gepresenteerd. Toen draaide hij op Android 5.1 Lollipop. Later bracht Samsung Android 6.0 Marshmallow naar de tablet. Gezien zijn leeftijd gingen we min of meer van uit dat dit de eerste en meteen ook de laatste grote Android-update zou worden, ook wel Eind-Of-Life of EOL-status genoemd.

Mogelijk hebben we het bij het verkeerde eind. De tablet is zoals gezegd gespot bij de keuringsinstantie WiFi Alliance. Volgens de database draait de tablet niet op Android Marshmallow, maar Android 7.0 Nougat.

Over Android 7.0 Nougat

Android Nougat brengt tal van nieuwe features naar de tablet. Als je bijvoorbeeld meerdere berichten van een bepaalde applicatie binnenkrijgt, worden deze gebundeld tot één blok. Google noemt deze feature ook wel Bundled Notifications. Voortaan kun je ook rechtstreeks vanuit het notificatiecentrum reageren op binnengekomen berichten. Voorheen kon je de boodschap in het berichtencentrum lezen, maar moest je vervolgens de app opstarten om een reactie te geven. Met Quick Reply hoort dat tot het verleden. Ten slotte heeft Google haar energiebesparingsfunctie Doze verbeterd. Voortaan doet deze ook zijn werk als je tablet in beweging is. Vroeger moest hij eerst plat op tafel liggen voordat hij in werking trad. Als je hem nu dus bijvoorbeeld in je rugzak meeneemt naar je werk, doet Doze wat hij moet doen.

Helaas is de naamsvermelding geen garantie dat de Samsung Galaxy Tab A 9.7 ook daadwerkelijk de nieuwste Android-versie krijgt. Het is immers denkbaar dat Samsung enkel test hoe het besturingssysteem op deze specifieke tablet loopt. Als de prestaties tegenvallen kan het bedrijf alsnog besluiten om Android Nougat niet naar de tablet te brengen. De tablet komt onder meer met een 1,2 GHz krachtige quad-core processor en 1,5 GB aan werkgeheugen. Niet bepaald de specificaties die je graag in je tablet ziet.

Mocht Samsung toch besluiten om Android 7.0 Nougat voor de Samsung Galaxy Tab A 9.7 uit te rollen, dan kunnen de eerste tablets hem binnen nu en vier tot vijf weken tegemoet zien. Of en wanneer we de update in ons land kunnen verwachten, is onduidelijk.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

2 reacties

  1. dus als een tablet 2 jaar oud is moeten we hem weggooien ?
    ander schrijf je geen end off life.

    Onbegrijpelijk dat u zoiets kan schrijven, was maar de politiek in gegaan daar kan je pas echt de maatschappij slopen

    • ‘End-of-life’ betekent dat de software niet langer ondersteund en geüpdatet wordt door de fabrikant, niet dat een tablet is afgeschreven en je hem dus moet weggooien. Er zijn meer dan genoeg mensen die hun tablet -vaak bewust- op een oudere versie van het besturingssysteem laten draaien om zo opslagruimte te besparen.

      Politiek klinkt inderdaad als een leuke carrièreswitch. Wie weet in de toekomst ;o)

Reageer