Wat zijn de beste hoesjes voor je tablet?

0

Als je een tablet hebt gekocht is het verstandig om een tablet hoes of tablet cover aan te schaffen. Zo’n tabletaccessoire koop je niet alleen ter bescherming van je aankoop. Ook is het handig om na te denken over andere functies van een hoes of cover. Zo kun je overige documenten bewaren bij je tablet, kun je de tablet rechtop zetten met behulp van de cover en zijn er slimme covers die ook direct je tablet aan en uit kunnen zetten.

Waar kun je tablet hoezen en covers kopen?

Bijna alle winkels die tablets verkopen bieden ook hoezen, covers of bookcovers aan die perfect bij je tablet passen. Daarnaast vind je enkele specialisten die (vooral online) hoesjes voor telefoons en tablets verkopen. Een grote partij waar je verschillende hoezen voor je tablet kunt kopen voor een mooi prijsje is Knaldeals.com.

Waar moet ik letten bij het kopen van een tablethoes?

Specifieke of algemene hoes

De eerste vraag die je je moet stellen is of je een tablethoes of cover wil die speciaal is ontwikkeld voor jouw merk, type en model tablet, of dat je voor een algemeen model gaat. In het eerste geval zul je vaker te maken krijgen met tablethoezen gemaakt door de fabrikant zelf. Maar ook de wat bekendere tablethoesmakers produceren speciale hoezen en covers voor de meer populaire modellen, voornamelijk de tablets van Apple en Samsung. De specifieke hoezen zijn vaak kwalitatief ook beter, passen wat beter dan de meer algemene hoezen, maar zijn ook veelal stukken duurder dan de generieke exemplaren.

Tablet bescherming

De eerste reden voor het kopen van een tablethoes of tabletcover is vaak voor een extra bescherming van je tablet-computer. Hierin vindt je verschillende gradaties. Zo zijn er hoezen die alleen de achterkant beschermen en enkele delen van de zijkant of alleen de hoeken. Andere hoezen beschermen de tablet ook aan alle zijkanten en hoeken en hebben een opstaand randje aan de voorzijde zodat indirect ook het scherm wat extra bescherming ontvangt bij een eventuele val. Daarnaast zijn er de zogenaamde book covers, die je dicht kunt klappen en zo ook het scherm beveiligen bij wat zwaardere ongelukjes of vallen. Als laatste heb je zeer robuuste covers die geschikt zijn voor gebruik in professionele omgevingen. Deze covers maken je tablet bestand tegen zware schokken en vallen en beschermen je tablet-pc vaak ook nog tegen stof en hebben een hoge mate van (spat)waterdichtheid.

Beschikbaarheid poorten en knoppen

Een belangrijke tip is dat je altijd goed op moet letten of de poorten, bijvoorbeeld de USB-poort, de camera’s maar ook de fysieke knoppen bruikbaar blijven wanneer de hoes of cover om je tablet heen zit. Het is hinderlijk als dat niet het geval is, en je telkens de tablet uit zijn hoes moet noemen om de tablet aan of uit te zetten, of om een foto te kunnen maken. Ook hier geldt dat een specifieke hoes of cover vaak perfect rekening houdt met knoppen en poorten en een generieke tablet hoes dat niet heeft.

Tablet positionering

Een tablet hoes kan de tablet vaak niet rechtop of horizontaal plaatsen. Veel covers en bookcovers kunnen dat wel. Ook zijn er vaak tabletspecifieke modellen op de markt waarmee je de tablet zowel horizontaal als verticaal rechtop kunt plaatsen, of in verschillende hoeken rechtop kunt zetten. Heel handig!

Smart covers

De wat duurdere covers hebben leuke functionaliteiten, zoals het automatisch uit of aan zetten wanneer je de cover openklapt. Ook zijn er covers met ingebouwde toetsenbordjes.

Als laatste geven we je de tip dat het altijd slim is om een hoes in het echt te bekijken, of op zijn minst de mogelijkheid te hebben om de tablethoes gratis te retourneren, als de hoes toch niet goed genoeg blijkt te zijn. Maar natuurlijk moet je de tablethoes of cover ook gewoon erg mooi vinden!

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer