Samsung Galax Tab S3 krijgt beveiligingspatch

3

Samsung rolt op dit moment een software-update uit voor de Samsung Galaxy Tab S3. Naast systeem- en prestatieverbeteringen krijgt de high-end Android-tablet ook het nieuwste Android-beveiligingsniveau.

Het is niet de eerste keer dat Samsung een update uitrolt voor de Samsung Galaxy Tab S3 sinds het uitbrengen van de tablet. Begin mei zagen we ook al een software-update voorbijkomen voor de high-end Android-tablet. Inmiddels zijn we twee maanden verder en wederom is er een update beschikbaar voor de Galaxy Tab S3.

De changelog vermeldt enkel dat de Galaxy Tab S3 stabiliteits- en prestatieverbeteringen met zich meebrengt. Als we daarentegen wat beter naar het niveau van de Android-beveiligingspatch kijken, zien we dat het beveiligingsniveau niet langer 1 april 2017 is, maar voortaan 1 juni 2017. Dat is momenteel het hoogste niveau dat beschikbaar is voor de Android-tablet. Later deze maand wordt de juli-beveiligingspatch voor de Google Pixel en Nexus-telefoons en -tablets verwacht.

De software-update is slechts 175 MB groot. Downloaden en installeren duurt ongeveer tien minuutjes. Hij is per direct beschikbaar in ons land.

Specificaties Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 heeft een glazen achterkant en een 9.7 inch groot Super AMOLED-display. Dat betekent dat je een tablet krijgt die prachtige verzadigde kleuren, goede zwartwaarden en scherpe contrasten weergeeft. Bovendien is het scherm haarscherp door de hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 820. Dit is een enigszins verouderde quad-core processor die kloksnelheden tot 2.2 GHz haalt. Deze wordt aangevuld met Adreno 530 GPU, 4 GB werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen. Met een microSD-kaart creëer je in een handomdraai tot 256 GB aan extra geheugen.

Zowel aan de voor- als de achterkant heeft Samsung een camera bevestigd. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels en komt met autofocus en LED-flitser. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. De accucapaciteit is opgeschroefd van 5870 mAh tot 6000 mAh. Het is de eerste tablet van de Zuid-Koreanen die een USB Type-C aansluiting heeft, wat betekent dat opladen nog sneller gebeurt. Als je de Galaxy Tab S3 koopt krijg je er van Samsung gratis een S Pen bij cadeau. Hiermee kun je (aan)tekeningen maken op het scherm. Tevens roep je er Air Command mee op, een venster waarmee je direct toegang krijgt tot een aantal specifieke penfuncties. Daarnaast komt hij met 4 speakers van AKG voor een ongekend mooi geluidje. Tot slot is de tablet voorzien van Android 7.0 Nougat met TouchWiz UI.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

3 reacties

 1. Ik kan mij voorstellen dat de patch updates noodzakelijk zijn, maar ik voreg me af waarom het toestel altijd trager daarna wordt. Is dit een manier om jou te dwingen om een nieuwe (dus sneller) toestel te kopen?

  • Bij samsung heb je soms geen andere keuze, zeker de tablets, 1 nieuwe Android versie en gedaan. Bij ipad kan je rekenen op 5 j updates.
   Hoe knap ik de Amoled schermen ook vind, ik denk eraan om mijn volgende een ipad te kopen als de updates voor de dure tab S tablets niet beter word.
   Heb jij liever jan de tablet blijft draaien op de zelfde android dan?

 2. Ik vraag me af of ze ook de tab s2 tablets gaan voorzien van de nieuwste patch?
  Onze tab S2 8 en 9.7 inch is wel geupdate naar nougat, maar zijn erdoor niet trager geworden.
  Spijtig van zo een groot merk dat ze zo snel hun toestellen afschrijven, de tab s 10.5 zal geen update meer krijgen naar nougat, dat is dan toch bij Apple beter.

Reageer