OnePlus gaat geen tablets maken

0

OnePlus is en blijft een smartphonefabrikant. Het Chinese technologiebedrijf wil niets weten van een tablet. Wel overweegt het bedrijf om in de toekomst een apparaat op de markt te brengen dat een marktwaarde van meer dan 800 dollar heeft.

Dat zegt Carl Pei, een van de oprichters van OnePlus, in een AMA-sessie op Reddit. AMA staat voor Ask Me Anything. Het is een soort van vragenuurtje waar forumleden alle prangende vragen aan belangrijke mensen kwijt kunnen.

OnePlus Tab

Geruchten dat OnePlus aan een tablet werkt gaan al enkele jaren de ronde. Zo verscheen er in 2015 een screenshot online waar de OnePlus Tab werd genoemd. De foto bleek echter gephotoshopt en OnePlus had op dat moment absoluut geen plannen om op korte termijn een tablet te lanceren, zo bevestigde een medewerker van het bedrijf destijds.

Pei liet hield de optie voor een tablet toentertijd nog open. Zo verwees hij naar het succes van de Nexus 7 tablets. Nu lijkt de topman ineens niets meer te voelen voor het idee. Op Reddit noemt Pei tablets ‘geen geweldige productcategorie’. Oftewel, op een tablet hoeven we op korte termijn niet te rekenen. Tenzij hij ons bewust op het verkeerde been probeert te zetten. Gezien het recente verleden klinkt dat niet er plausibel.

Wel doet de topman nog een andere opmerkelijke uitspraak. Hij zegt dat OnePlus in de toekomst wellicht een nieuwe product op de markt wil brengen. Wat voor soort product dat is, wil Pei niet kwijt. De sleutel tot succes is volgens hem dat het product meer dan 800 dollar waard is. Hij moet op dezelfde waarde worden ingeschat als de OnePlus 5, het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf. Dit kan echter pas gerealiseerd worden als OnePlus een sterker team heeft, zo besluit de topman zijn bijdrage.

De prijs van de OnePlus 5 is een omstreden onderwerp. Velen vinden dat het vlaggenschip te duur is geworden. Zo kostte de OnePlus One bij lancering 299 euro. Het nieuwe vlaggenschip heeft een adviesprijs van maar liefst 499 euro. De duurdere uitvoering, met extra werkgeheugen en opslagcapaciteit, gaat over de toonbank voor 559 euro. Pei kreeg dan ook veel kritiek op zijn uitspraak dat het nieuwe product een marktwaarde van minimaal 800 dollar of meer moest hebben.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer