iPad Pro 10.5 wordt binnenstebuiten gekeerd

0

Altijd al willen weten hoe de iPad Pro 10.5 er van binnen uit ziet? Daarvoor hoef je niet de schoenen van reparateur aan te trekken. De heren van iFixit hebben de nieuwe tablet van Apple voor ons binnenstebuiten gekeerd. Uit deze teardown blijkt dat de tablet alles behalve eenvoudig te repareren is.

Eerder deze maand kondigde Apple haar nieuwste aanwinst aan van haar assortiment: de iPad Pro 10.5. Bij de presentatie liet het Amerikaanse technologiebedrijf al doorschemeren dat het de nodige aanpassingen heeft gedaan. Met name aan het scherm heeft Apple veel veranderd. De tablet heeft een groter scherm dankzij de dunnere bezels, ondersteuning voor HDR en een hogere schermhelderheid, schermresolutie en verversingsratio. Uiteraard heeft de nieuwe iPad ook meer rekenkracht onder de motorkap.

Zodra er een nieuwe iPad of iPhone verschijnt, gaan de heren van iFixit aan de slag. Zij schaffen de dure tablet of smartphone aan om deze vervolgens binnenstebuiten te keren. Daarmee kijken ze niet alleen naar de diverse componenten, maar geven ze eveneens een antwoord op de vraag of je het apparaat zelf kunt repareren.

iPad Pro 10.5 moeilijk te repareren

Hoe zit het met de iPad Pro 10.5? Deze is alles behalve eenvoudig zelf te repareren. Hij krijgt dan ook niet voor niets een repairability score van 2. Een 10 is de maximale score en betekent dus je eenvoudig zelf een tablet of smartphone kunt repareren. Hoe lager de score, des te moeilijk het wordt. De reden waarom de iPad 10.5 zo’n lage score krijgt heeft te maken met het feit dat Apple heel veel lijm gebruikt om alle onderdelen op hun plaats te houden, zoals het scherm en de accu.

Deze onderdelen losmaken en vervangen is bijna onmogelijk zonder professionele apparatuur. Zo zijn het LCD-scherm en het glas samengesmolten. Zelfs met deze apparatuur is de Smart Connector nagenoeg onmogelijk te vervangen.

Kijken we naar het moederbord, dan zien we dat het werkgeheugen uit twee chips van ieder 2 GB bestaan. Oftewel, in totaal 4 GB RAM. Ook de A10X Fusion Chip met M10 coprocessor en geheugen zijn duidelijk zichtbaar. Ook de accucapaciteit is door de teardown van iFixit bekend: deze bedraagt 8134 mAh. Dat is een kleinere batterij in vergelijking met de iPad Pro 12.9, maar een upgrade als je hem naast de iPad Pro 9.7 legt.

Hieronder kun je de gehele teardownvideo bekijken.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer