NVIDIA SHield Tablet (K1) krijgt opnieuw software-update

0

Voor de tweede keer in korte tijd rolt NVIDIA een software-update uit voor de NVIDIA Shield Tablet en Shield Tablet K1. Hiermee krijg je niet alleen een hoger Android-beveiligingsniveau, maar ook diverse bugfixes. Benieuwd naar de release notes? Lees dan snel verder.

NVIDIA doet er alles aan om haar klanten tevreden te stellen. Zo rolde het vlak na de lancering van Android 6.0 Marshmallow een update uit voor de Shield Tablet. Begin dit jaar deed het Amerikaanse technologiebedrijf hetzelfde met Android 7.0 Nougat. Begin maart werd deze gevolgd door software-update 5.1. Nu heeft NVIDIA wederom een update voor ons klaarstaan. Deze luistert naar versienummer 5.2.

Volgens de release notes krijgt je tablet hiermee het Android-beveiligingsniveau van 1 april 2017. Dat is weliswaar niet de nieuwste beveiligingspatch, maar een stuk recenter dan 1 december 216, die je momenteel aantreft op de Android-tablet. Verder belooft de fabrikant een oplossing te hebben gevonden voor de crashende GPS-chip, de comptabiliteit met andere opladers te hebben verbeterd en de algehele stabiliteit van het besturingssysteem te hebben verbeterd.

De update is inmiddels in ons land beschikbaar. Het installatiepakket is 702,7 MB groot. Zorg dus dat je voldoende schijfruimte hebt. Zorg ook dat je tablet ten minste voor 50 procent is opgeladen, of dat je tablet aan de oplader hangt als je de bestanden installeert. De update is beschikbaar voor zowel de originele NVIDIA Shield Tablet als diens opvolger, de Shield Tablet K1.

Specificaties NVIDIA Shield Tablet (K1)

De NVIDIA Shield Tablet (K1) heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de kap vinden we een 2.2GHz Tegra K1 quad-core processor en Kepler GPU met 192 kernen. Het werkgeheugen is 2 GB, het intern geheugen is 16 GB of 32 GB. Deze is eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden tot 128 GB.

Zowel aan de voor- als achterkant vinden we een 5 megapixelcamera. De gaming tablet beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth v4.0 (LE), USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Ook is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt voor mobiel internet. In februari vorig jaar rolde NVIDIA Android 6.0 Marshmallow uit voor de Shield Tablet.

Lees ook onze:

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer