Acer presenteert vernieuwde Acer Spin 1

0

Acer heeft een nieuwe variant van de Acer Spin 1 gepresenteerd.  Hij is iets kleiner dan zijn voorganger, maar heeft nu wel een volledig metalen behuizing. Deze Windows-convertible ligt vanaf juli bij ons in de winkel en heeft een adviesprijs van 399 euro.

De Acer Spin 1 is een oude bekende. In plaats van een nieuwe convertible te presenteren, heeft Acer besloten om haar oude vertrouwde Acer Spin 1 een nieuwe look and feel te geven. Voortaan is de convertible iets kleiner dan zijn voorganger. Tegelijkertijd is hij ook een stuk duurzamer: de behuizing is niet langer van plastic, maar aluminium. De TabletGuide heeft de belangrijkste specificaties van deze tablet voor je op een rij gezet.

Specificaties Acer Spin 1

De Acer Spin 1 heeft een 11.6 inch groot IPS LCD-display met een Full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Door de IPS-technologie kun je vanuit alle hoeken goed het scherm aflezen (178 graden om precies te zijn). Daarnaast heeft Acer BluelightShield aan haar paneel toegevoegd. Hierdoor wordt de uitstraling van fel blauw licht teruggebracht. Dat licht kan volgens onderzoekers je hormoonhuishouding ontregelen, in het bijzonder je slaappatroon. Het scherm is eveneens compatibel met de Acer Active Stylus. Door deze pen te combineren met Windows Ink kun je op iedere internetpagina aantekeningen en notities maken en deze opslaan. De 2-in-1 is ook erg dun en licht: op zijn dikste punt is hij slechts 14 millimeter dik en weegt hij in totaal 1,25 kilo. En dat is inclusief toetsenbord.

Acer Spin 1

Acer heeft de handen ineengeslagen met Intel en gekozen voor een Intel Pentium of Intel Celeron processor, afhankelijk van welke uitvoering je neemt. Deze wordt aangevuld met 4 GB DDR3L werkgeheugen. De opslagcapaciteit heb je zelf in de hand. De convertible is verkrijgbaar met 32 GB, 64 GB of 128 GB eMMC-geheugen. De batterij is goed voor een batterijduur van ten minste 8 uur, zo belooft Acer. Dankzij 802.11 AC 2×2 technologie haal je tot wel drie keer sneller je favoriete content van het internet. Aan weerszijden heeft Acer TrueHarmony speakers geplaatst voor een indringende geluidservaring. Verder komt de Acer Spin 1 met Bluetooth 4.0 (LE), één USB 3.0 poort, één USB 2.0 poort, één HDMI-aansluiting en microSD-kaartlezer. Zoals misschien al duidelijk was levert Microsoft het besturingssysteem Windows 10.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Spin 1 verschijnt gelijktijdig in de VS en Europa. Vanaf juli ligt hij bij ons in de winkels voor een bedrag van 399 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer