Acer Iconia Tab 10 (A3-A50) en Acer Iconia One 10 (B3-A40FHD) onthuld

0

Acer heeft twee nieuwe Android-tablets uit de doeken gedaan: de Acer Iconia Tab 10 (A3-A50) (zide omslagfoto) en de Acer Iconia One 10 (B3-A40FHD). De eerste tablet komt onder meer met een Quantum Dot display, vier speakers en een subwoofer. Meer weten? Lees dan snel verder.

Dat Acer met nieuwe tablets op de proppen komt, zal niet als een verrassing komen. Afgelopen week zagen we al de Acer Iconia One 10 (B3-A40) voorbijkomen. In hoeverre de specificaties die we toen hoorden correct zijn, kunnen we op dit moment niet nagaan. Het persbericht dat via PR Newswire is verspreid bevat nagenoeg geen informatie over de specificaties. Ook op de website van Acer zelf is niets te vinden over de tablets. Voorlopig zullen we dus genoegen moeten nemen met de beperkte hoeveelheid informatie die nu voor handen is.

Specificaties Acer Iconia Tab 10 (A3-A50)

Wat de Acer Iconia Tab 10 (A3-A50) zo bijzonder maakt, is zijn scherm. Dat is namelijk een Quantum Dot display. Dergelijke schermtypen hebben minuscuul kleine nanokristallen die aan het LCD-scherm worden toegevoegd. Zodra hier licht op schijnt, laten deze een kleur zien op het scherm. De kleurweergave en de intensiteit zijn afhankelijk van de grootte van de quantum dot en de hoeveelheid licht die erop valt. Het voordeel van dit schermtype is dat het kleurbereik, de helderheid en verzadiging groter zijn dan traditionele schermen en dat het goedkoper is dan een OLED-scherm.

Verder wordt de Iconia Tab 10 aangevuld met vier speakers en een flinterdunne subwoofer die slechts 9 millimeter dik is. Met de Acer MediaMaster bepaal je zelf hoe het geluid uit de speakers komt (bas, treble, etc.). Tot slot komt de tablet met een quad-core processor van MediaTek, een batterij die tot wel 8 uur meegaat op een lading en Android 7.0 Nougat.

Specificaties Acer Iconia One 10 (B3-A40FHD)

De Acer Iconia One 10 (B3-A40FHD) is uitgerust met dezelfde processor, accu en besturingssysteem als de Iconia Tab 10. Hij heeft weliswaar geen quantum dot display, maar een regulier IPS LCD-paneel. Hij komt daarentegen wel met een andere bijzondere feature: twee microUSB-poorten. Hiermee kun je de tablet opladen en tegelijkertijd externe apparaten zoals een muis of externe harde schijf aansluiten. Deze aansluiting komt met OTG-ondersteuning. Dat betekent dat de tablet zowel als slave als host is te gebruiken. Normaal gesproken kun je een tablet alleen aansluiten op bijvoorbeeld een computer om hem op te laden of data over te zetten. Dat noemen we ook wel slave. Bij een USB-poort die ook als host kan fungeren, kun je met de tablet andere apparaten aansturen.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia Tab 10 (A3-A50) ligt vanaf oktober bij ons in de schappen. Deze tablet krijgt een adviesprijs van 299 euro. De Acer Iconia One 10 (B3-A40FHD) kun je in juni al kopen voor een bedrag van 169 euro.

Acer Iconia One 10 (B3-A40FHD)

Acer Iconia One 10 (B3-A40FHD)

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer