Amazon kondigt nieuwe Fire-tablets aan

0

Amazon heeft haar tablets van een kleine update voorzien. De Amazon Fire 7 gaat voor slechts 49,99 dollar over de toonbank. De Amazon Fire HD 8 krijgt een adviesprijs van 79,99 dollar. Bovendien zijn beide tablets uitgerust met Alexa. De eerste exemplaren worden vanaf 7 juni verscheept.

Dat schrijft Amazon in een persbericht.

De Amerikaanse retailer staat bekend om haar budgettablets. Deze tablets zijn niet alleen goedkoop, maar komen tevens in diverse frisse kleuren. Bovendien worden ze volgestopt met apps van Amazons online diensten. Zo hoopt de fabrikant niet alleen tablets aan de man te brengen, maar ook meer abonnementen te verkopen. Oftewel, twee vliegen in één klap.

Specificaties Amazon Fire 7

Een budgettablet betekent dat je niet al te veel mag verwachten van de specificaties. De supergoedkope Amazon Fire 7 stamt oorspronkelijk uit 2015, maar krijgt na bijna twee jaar dan eindelijk weer een update. De schermresolutie van het 7 inch grote IPS LCD-display is opgeschroefd tot 1024 bij 600 pixels. Onder de motorkap vinden we een 1.3 GHz krachtige quad-core processor en 8 GB aan opslagruimte. Er is ook een variant met 16 GB geheugen, maar die is 20 dollar duurder. Overigens kun je bij beide modellen de opslagcapaciteit uitbreiden tot 256 GB met een microSD-kaart.

De batterij gaat volgens Amazon tot 8 uur mee als hij volledig is opgeladen. Voor het eerst krijgen we een tablet die over dual-band WiFi beschikt. Ook nieuw is de komst van Alexa, de digitale assistent van Amazon. Zij helpt je met het bijhouden van je agenda en verstuurt je herinneringen als dat nodig is. Voorop heeft de retailer een VGA-camera geplaatst, achterop een 2 megapixelcamera. Met welke Android-versie de tablet komt laat Amazon in het midden.

Amazon Fire 7 en Amazon Fire HD 8

Specificaties Amazon Fire HD 8

De Amazon Fire HD 8 is net wat krachtiger dan de Amazon Fire 7. Deze komt met een 8 inch groot scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en dezelfde 1.3 GHz quad-core processor. Daarnaast treffen we onder de kap 1.5 GB RAM en kun je kiezen uit 16 GB of 32 GB intern geheugen. Ook hier kun je het geheugen uitbreiden als je een geheugenkaartje aanschaft. Ook dual-band WiFi, VGA-camera, 2 megapixelcamera en Alexa zijn van de partij. De accu heeft genoeg power om 12 uur lang mee te gaan.

Beide tablets zijn er ook in een Kids Edition. Naast ouderlijk toezicht hebben deze tablets een ‘kindvriendelijke’ bescherming, twee jaar garantie en gratis toegang tot Amazon FreeTime Unlimited, een online dienst die meer dan 15.000 boeken, video’s, educatieve apps en games bevat. Deze kosten 99,99 dollar (Fire 7 met 16 GB geheugen) en 129,99 dollar (Fire HD 8 met 32 GB geheugen). Als je bij je bestelling de promotiecode FIRE3PACK opgeeft, krijg je nog eens 20 procent korting.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer