Uitrol Android Nougat voor Samsung Galaxy Tab A (2016) begonnen

1

Een jaar na zijn introductie komt het er dan toch van. De Samsung Galaxy Tab A (2016) krijgt Android 7.0 Nougat. De Zuid-Koreaanse tablet- en smartphonemaker is begonnen met de uitrol van de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Wellicht kun je dus binnenkort een melding verwachten dat hij voor je klaarstaat.

Dat Android 7.0 Nougat naar de Samsung Galaxy Tab A (2016) wordt uitgerold, komt niet als een verrassing. In januari maakte Samsung bekend dat deze tablet en de Samsung Galaxy Tab S2 konden rekenen op de nieuwste Android-versie. In de blog noemde de fabrikant echter geen concrete uitroldatum voor de software-update. Ongeveer drie-en-een-halve maand na de bekendmaking van het nieuws is Samsung dan eindelijk begonnen met de uitrol van Android Nougat voor de Galaxy Tab A (2016).

Nieuw in Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat komt met allerlei nieuwe functies. Zo is het berichtencentrum aangepakt. Voortaan worden berichten per app gebundeld als je meerdere boodschappen via dezelfde app ontvangt. Ook kun je straks rechtstreeks van het notificatiecentrum op berichten reageren en hoef je dus niet eerst de betreffende app te openen. Scheelt weer de nodige tijd en moeite. Daarnaast krijg je met de nieuwe Android-versie een feature die multi-window heet. Daarmee is het mogelijk om tot zeven apps tegelijkertijd te openen.

Tot slot heeft Samsung een nieuwe Performance Mode toegevoegd. Daarmee worden de telefooninstellingen automatisch afgestemd op je behoefte. Zo is er een modus voor gamers, mensen die graag video’s kijken of muziek luisteren, en mensen die het onderste uit de kan willen halen. Rustig aan doen om de accuduur te verlengen is uiteraard ook mogelijk.

Specificaties Samsung Galaxy Tab A (2016)

De Samsung Galaxy Tab A (2016) heeft een 10.1 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels (Full HD+). Onder de motorkap vinden we een Exynos 7870 octa-core processor met een kloksnelheid van 1.6 GHz. Deze wordt bijgestaan door 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB intern geheugen. De opslagcapaciteit kun je met microSD-kaart uitbreiden tot 256 GB.

De camera’s stellen niet al te veel voor. Samsung heeft zijn midrange tablet uitgerust met een 8 en 2 megapixelcamera. Wel noemenswaardig is de LED-flitser die de primaire camera heeft. Bij smartphones is de toevoeging van een flitser de normaalste zaak van de wereld, bij tablets zeker niet.

Verder beschikt de Galaxy Tab A (2016) over dual-band WiFi, Bluetooth 4.2 (LE), GPS en microUSB 2.0 aansluiting om hem op te laden of met je computer te verbinden. Naast het WiFi-only model komt er tevens een uitvoering die 4G-connectiviteit ondersteunt. De 7300 mAh batterij zou meer dan voldoende power moeten bieden om de hele dag mee door te komen. De tablet draait op Android 6.0.1 (Marshmallow), maar kun je binnenkort dus upgraden naar Android 7.0 Nougat.

Naast de tablet krijg je van Samsung er ook een S Pen bij cadeau. Deze is in de behuizing verwerkt en zagen we al eerder bij de Samsung Galaxy Note 7. Deze beschikt over dezelfde nieuwe functionaliteit als het vlaggenschip. Zo kun je onder meer teksten vertalen en animated GIFs mee versturen.

 

Heeft iemand van onze lezers inmiddels al Android 7.0 Nougat ontvangen?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Hallo,
    Deze tekst klopt niet 100%
    Deze wordt bijgestaan door 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB intern geheugen. De opslagcapaciteit kun je met microSD-kaart uitbreiden tot 256 GB.

    Dit is voor het S pen model de gewone tablet A versie heeft 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB intern geheugen.

    De 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB intern geheugen versie wordt niet verkocht in Nederland

Reageer