Eerste beelden Fuchsia duiken op

0

Google werkt aan een besturingssysteem dat Android op termijn wellicht moet gaan opvolgen. Nu staat het nog bekend als Fuchsia. Een video die op internet is opgedoken laat de eerste beelden van dit mysterieuze besturingssysteem zien.

Het is al weer een tijdje geleden dat we iets vernamen over Fuchsia. Vorig jaar augustus hoorden we voor het eerst van het alternatieve besturingssysteem. Deze zou niet alleen op smartphones werken, maar ook op tablets en PC’s. Nu heeft Google hiervoor nog twee systemen: Android en Chrome OS. Fuchsia is vermoedelijk een poging om beide besturingssystemen meer met elkaar in lijn te brengen.

Zo ziet Fuchsia eruit

Fuchsia lijkt niet op het besturingssysteem dat je nu gewend bent. Android werkt namelijk met icoontjes waar je op moet tikken om een app te activeren. In plaats daarvan zien we allerlei witte vlakken of modules in beeld, waaronder e-mail. Onder in het beeld zie je een grote module met daarin het logo van Google. Als je daar op drukt verschijnen er allerlei informatieve kaarten in beeld, krijg je app-suggesties voorgeschoteld en kun je zoekopdrachten uitvoeren. In het midden van het scherm zie je een profielfoto van jezelf en de tijd staan. Als je daar op tikt kun je onder meer het geluidsprofiel en de helderheid van het scherm aanpassen. Volgens Ars Technia is het tevens mogelijk om op tablets tot wel vier apps naast elkaar te draaien.

De bedoeling van de interface is duidelijk: Google probeert je op deze manier zo veel mogelijk relevante informatie voor te schotelen. Het grote voordeel van Fuchsia is dat hij niet gebaseerd is op Linux. Dat brengt minder veiligheidsproblemen met zich mee. Of het daarentegen nieuwe problemen oproept kunnen we op dit moment nog niet zeggen.

Andromeda

Afgelopen jaar hoorden we verhalen over Andromeda, een kruising tussen Android en Chrome OS. Google heeft tot op heden altijd ontkend dat het aan een dergelijk besturingssysteem werkt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer