‘Motorola werkt aan nieuwe tablet’

0

De laatste tablets die we van Motorola kennen stammen uit 2011. Sindsdien hebben we geen nieuwe tablets meer gezien van de Amerikanen. Mogelijk komt daar verandering in. Een anonieme bron vertelt tegenover Android Police dat Motorola aan een nieuwe tablet werkt. Deze komt met een ‘productiviteitsmodus’.

Motorola en tablets lijkt een combinatie die niet goed samengaat. Daarvoor moeten we jaren terug de tijd in, naar 2011 om precies te zijn. Dat jaar lanceerde het Amerikaanse technologiebedrijf diverse nieuwe tablets. Deze ken je misschien nog onder de noemer Motorola Xoom, Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition. Je kunt er van alles over zeggen, maar niet dat ze een commercieel succes waren. Ondanks meerdere prijsverlagingen wist de fabrikant haar tablets niet aan de man te brengen. Uiteindelijk moesten de voorraadoverschotten worden afgeschreven.

Begin 2015 vertelde Rick Osterloh, toen nog topman bij Motorola (tegenwoordig is hij het hoofd van Google’s hardware-afdeling), dat Motorola op dat moment geen plannen had om op korte termijn nieuwe tablets op de markt te brengen. In plaats daarvan adviseerde hij mensen om eens naar het assortiment van Lenovo te kijken. Begin 2014 hadden de Chinezen Motorola Mobility ingelijfd voor een slordige 2,9 miljard dollar. Vandaar het koopadvies.

‘Nieuwe tablet in aantocht’

Anonieme bronnen melden tegenover Android Police dat Motorola druk doende is om een nieuwe tablet te lanceren. Over de tablet zelf kan de persoon in kwestie weinig zeggen. Hij komt mogelijk met een 9 of 10 inch scherm, heeft een premium look and feel en is optioneel voorzien van 4G-connectiviteit.

Daarentegen weet de tipgever wel dat de tablet met een zogeheten ‘productiviteitsmodus’ komt. Hiermee kun je naar verluidt apps vastmaken aan de navigatiebalk. Zo wordt schakelen tussen verschillende apps nog gemakkelijker. Om een app uit de balk te verwijderen, hoef je hem alleen lang ingedrukt te houden en weg te slepen. Dat betekent dat de app op de achtergrond blijft draaien, totdat je hem uit de navigatiebalk verwijdert. In de onderstaande screenshot zie je dat Gmail vastgepind is in de balk.

Oplettende lezers wijzen erop dat deze feature als twee druppels water lijkt op een functionaliteit die we van de Lenovo Yoga Book kennen.

Motorola tablet

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer