ASUS ZenPad 8.0 krijgt Android Nougat behandeling

0

Heb jij thuis of op kantoor de ASUS ZenPad 8.0 (Z380M) liggen? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. Deze kleine Android-tablet kan een update verwachten naar Android 7.0 Nougat, de allernieuwste Android-versie die momenteel in omloop is. De uitrol van het nieuwe besturingssysteem is inmiddels van start gegaan.

Dat meldt ASUS op haar website.

Allereerst om verwarring te voorkomen en je ten onrechte een gat in de lucht springt het volgende. ASUS heeft in het verleden drie verschillende varianten van de ASUS ZenPad 8.0 op de markt gebracht, ieder met zijn eigen serienummer. Het gaat om de Z380KL, Z380C en Z380M. De eerste twee modellen stammen uit 2015, de laatstgenoemde werd vorig jaar april onthuld. Alleen deze laatste komt in aanmerking voor de Android 7.0 Nougat behandeling. De andere twee tablets moeten genoegen nemen met Android 6.0 Marshmallow.

Volgens de release notes die ASUS heeft vrijgegeven, krijgt de ZenPad 8.0 (Z380M) niet alleen de nieuwste Android-versie. De update gaat tevens gepaard met de nieuwste beveiligingspatch. Wat het nieuwe Android-beveiligingsniveau wordt is niet duidelijk, maar ga er maar van uit dat dit niet mei 2017 is, die sinds woensdag beschikbaar is voor onder meer de Huawei Nexus 6P. Tot slot noemt de Taiwanese tabletproducent in de release notes ‘andere updates’. Wat het bedrijf daarmee precies bedoelt is niet duidelijk: mogelijk betekent het dat de Android-skin de nodige aanpassingen krijgt.

Android 7.0 Nougat brengt onder meer een nieuw notificatiecentrum, verbeterde variant van de energiebesparingsmodus Doze en Split-Screen Multitasking.

Specificaties ASUS ZenPad 8.0 (Z380M)

De ASUS ZenPad 8 (Z380M) heeft een 8 inch groot IPS LCD-display met WXGA-resolutie van 1280 bij 800 pixels. Onder de motorkap vinden we de MediaTek MT8163, een quad-core processor die geklokt is op een snelheid van 1.3 GHz. De chipset wordt aangevuld met Mali-T720MP2 GPU,2 GB werkgeheugen en 16 GB intern geheugen. Het geheugen kun je uitbreiden tot 256 GB als je een microSD-kaart aanschaft.

Achterop heeft ASUS een camera met een resolutie van 5 megapixels geplaatst. Deze is enkel uitgerust met autofocus. Om videogesprekken te voeren moet je genoegen nemen met een 2 megapixelcamera. Wat betreft connectiviteit beschikt de compacte Android-tablet over 802.11 a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0 (LE), GPS en microUSB 2.0- aansluiting. De accucapaciteit bedraagt 4000 mAh. Dat is niet bepaald veel vermogen als je nagaat dat je tegenwoordig ook smartphones hebt met zo veel power onder de motorkap. De tablet draait nu nog op Android 6.0 Marshmallow, maar zoals gezegd is Android 7.0 Nougat in aantocht.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer