Eerste software-update voor Samsung Galaxy Tab S3 arriveert in Nederland

0

Afgelopen maand meldden we dat Samsung op het punt stond om een software-update uit te rollen voor de Samsung Galaxy Tab S3. Inmiddels is deze gearriveerd in ons land. De update brengt geen nieuwe functies de tablet, maar verbetert wel de algehele stabiliteit van het besturingssysteem.

De update luistert naar de naam T820XXU1AQD6/T820PHN1AQCD. Een mondvol voor een update die 150,27 MB groot is. In het logboek schrijft Samsung het volgende over de update:

“Een software-update kan het volgende omvatten, maar is daartoe niet beperkt:

  • Stabiliteitsverbeteringen van het apparaat, bugreparaties.
  • Nieuwe en/of verbeterde features.
  • Verdere prestatieverbeteringen.

Om het beste uit uw apparaat te halen, adviseren wij u uw apparaat up-to-date te houden en regelmatig te controleren of er software-updates zijn.”

Na de update draait de Galaxy Tab S3 nog altijd op Android 7.0 Nougat. Het Android-beveiligingsniveau is opgeschroefd naar 1 april 2017. Het downloaden en installeren van deze update neemt ongeveer tien minuten in beslag.

Specificaties Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 heeft een glazen achterkant en een 9.7 inch groot Super AMOLED-display. Dat betekent dat je een tablet krijgt die prachtige verzadigde kleuren, goede zwartwaarden en scherpe contrasten weergeeft. Bovendien is het scherm haarscherp door de hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 820. Dit is een enigszins verouderde quad-core processor die kloksnelheden tot 2.2 GHz haalt. Deze wordt aangevuld met Adreno 530 GPU, 4 GB werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen. Met een microSD-kaart creëer je in een handomdraai tot 256 GB aan extra geheugen.

Zowel aan de voor- als de achterkant heeft Samsung een camera bevestigd. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels en komt met autofocus en LED-flitser. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. De accucapaciteit is opgeschroefd van 5870 mAh tot 6000 mAh. Het is de eerste tablet van de Zuid-Koreanen die een USB Type-C aansluiting heeft, wat betekent dat opladen nog sneller gebeurt. Als je de Galaxy Tab S3 koopt krijg je er van Samsung gratis een S Pen bij cadeau. Hiermee kun je (aan)tekeningen maken op het scherm. Tevens roep je er Air Command mee op, een venster waarmee je direct toegang krijgt tot een aantal specifieke penfuncties. Daarnaast komt hij met 4 speakers van AKG voor een ongekend mooi geluidje. Tot slot is de tablet voorzien van Android 7.0 Nougat met TouchWiz UI.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer