Samsung rolt eerste update uit voor Samsung Galaxy Tab S3

1

De eerste software-update voor de Samsung Galaxy Tab S3 is een feit. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf is begonnen met de uitrol van update T825XXU1AQD6. Hij is vooralsnog alleen beschikbaar voor de 4G-uitvoering.

Iedereen hoopte dat Samsung op het Mobile World Congress (MWC) de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus zou onthullen. Zoals de meesten waarschijnlijk wel zullen weten zijn deze op het Galaxy Unpacked 2017 Event gelanceerd, dat eind maart plaatsvond in Londen en New York City. In Barcelona moesten we genoegen nemen met de Samsung Galaxy Tab S3 en Samsung Galaxy Book.

De Galaxy Tab S3 is sinds eind maart in ons land verkrijgbaar. Het is een mooie Android-tablet met high-end specificaties, maar komt wel met een fors prijskaartje van 679 euro. Als je er ook nog eens 4G/LTE bij wil, dan moet je maar liefst een bedrag van 769 euro ophoesten.

Update

De eerste software-update is inmiddels onderweg. Het betreft een kleine update. Hij komst standaard al met Android 7.0 Nougat. Of en wanneer hij Android 7.1 of hoger krijgt is niet bekend. In ieder geval niet met deze update. Volgens The Android Soul bevat de update diverse bug fixes en stabiliteitsverbeteringen. Tevens beschikt  de tablet over het Android-beveiligingsniveau van april 2017.

De update is vooralsnog alleen beschikbaar voor de 4G-uitvoering. De WiFi-only versie volgt wellicht op een later tijdstip.

Wie van jullie heeft de update al geïnstalleerd?

Specificaties Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 heeft een glazen achterkant en een 9.7 inch groot Super AMOLED-display. Dat betekent dat je een tablet krijgt die prachtige verzadigde kleuren, goede zwartwaarden en scherpe contrasten weergeeft. Bovendien is het scherm haarscherp door de hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 820. Dit is een enigszins verouderde quad-core processor die kloksnelheden tot 2.2 GHz haalt. Deze wordt aangevuld met Adreno 530 GPU, 4 GB werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen. Met een microSD-kaart creëer je in een handomdraai tot 256 GB aan extra geheugen.

Zowel aan de voor- als de achterkant heeft Samsung een camera bevestigd. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels en komt met autofocus en LED-flitser. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. De accucapaciteit is opgeschroefd van 5870 mAh tot 6000 mAh. Het is de eerste tablet van de Zuid-Koreanen die een USB Type-C aansluiting heeft, wat betekent dat opladen nog sneller gebeurt. Als je de Galaxy Tab S3 koopt krijg je er van Samsung gratis een S Pen bij cadeau. Hiermee kun je (aan)tekeningen maken op het scherm. Tevens roep je er Air Command mee op, een venster waarmee je direct toegang krijgt tot een aantal specifieke penfuncties. Daarnaast komt hij met 4 speakers van AKG voor een ongekend mooi geluidje. Tot slot is de tablet voorzien van Android 7.0 Nougat met TouchWiz UI.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer