Google Pixel C krijgt Android 7.1.2 Nougat

0

Google is begonnen met de uitrol van Android 7.1.2 Nougat. Het is de Google Pixel C die als eerste de update ontvangt. Wellicht dat smartphones als de Google Pixel, Pixel XL, Huawei Nexus 6P en andere Nexus-telefoons de update binnenkort kunnen downloaden

Het is niet de eerste keer dat we Android 7.1.2 voorbij zien komen. Afgelopen maand lanceerde Google nog de tweede bètaversie van het besturingssysteem. Kennelijk is de zoekmachinegigant ervan overtuigd dat de laatste versie stabiel genoeg is voor een publieke uitrol. De Pixel C is het eerste apparaat dat de nieuwste Android-versie krijgt.

Nieuwe in Android 7.1.2 Nougat

De update is 340 MB groot en brengt allerlei kleine toevoegingen. Zo ontvangt de convertible de Pixel Launcher met unieke functieknoppen: de navigatieknoppen zijn voortaan wit opgevuld in plaats van enkel omlijnd. Om te zien welke apps je hebt geïnstalleerd op je tablet, sleep je van onder naar boven. Het weerbericht staat voortaan rechtsboven in de hoek vermeld. Ook het multitaskvenster is aangepakt. Je ziet niet langer een rij van alle apps die momenteel op de achtergrond draaien waar je doorheen moet bladen. Voortaan verschijnen er acht tabbladen op een rij. Tot slot krijg je de laatste beveiligingspatch van Google. Daarmee komt het Android-beveiligingsniveau uit op april 2017.

Apparaten met een vingerafdrukscanner zoals de Huawei Nexus 6P kunnen sleepgebaren instellen. Wanneer zij de nieuwste Android-versie kunnen verwachten is onduidelijk, maar waarschijnlijk zal dat niet lang meer duren.

Specificaties Google Pixel C

De Pixel C verscheen in december 2015 op de markt en heeft een behuizing van geanodiseerd aluminium. Hij komt met een 10.2 inch LCD-scherm met een resolutie van 2560 x 1800 pixels. De tablet wordt aangedreven door een NVIDIA X1 quad-core processor met Maxwell GPU. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, het intern geheugen 32 GB of 64 GB. Aan de achterkant vinden we een 8 megapixelcamera, aan de voorkant een 2 megapixelcamera om selfies mee te schieten.

De Pixel C beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) met 2×2 MIMO, Bluetooth 4.1 (LE), USB-C poort, 3.5mm audio jack en vier microfoons aan de bovenzijde. De accu heeft een vermogen van 34.2 Wh. Aan de achterzijde heeft Google een lichtbalk verwerkt waaraan je kunt zien hoeveel energie de batterij nog in zich heeft. Om deze te activeren tap je twee keer op de behuizing.

Om de productiviteit te vergroten heeft Google een toetsenbord ontwikkeld voor de Pixel C. Met een magnetisch sluitingsmechanisme en Bluetooth verbind je het qwerty-toetsenbord met de Pixel C. Deze voorziet de tablet van extra energie zodat deze langer meegaat. De schermhoek is aan te passen tussen de 100 en 135 graden. Het keyboard is 5,5 millimeter dik en weegt 399 gram. Deze moet je helaas afzonderlijk aanschaffen voor 169 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer