WinX DVD Ripper Platinum review – waarom heb je dit nodig (en gratis download)

0

Hoe plaats je de video’s van een DVD op je tablet of telefoon? In deze review behandelen we de applicatie WinX DVD Ripper Platinum van de ontwikkelaar Digiarty Software. De naam zegt al wat je met deze app kunt doen: het is een uitstekende app om DVD’s te rippen. Hiermee digitaliseer je de inhoud van de DVD, of dat nu video’s, foto’s of een andere vorm van content is, zodat je dit ook op je telefoon, smartphone of pc kunt bekijken.

DVD-tjes zijn gemaakt voor in een DVD-speler, niet voor in een computer. Tegenwoordig gebruik je vaker een computer dan een DVD-speler. Veel huishoudens hebben niet eens meer een DVD-speler. Daarnaast wordt het steeds eenvoudiger om vanaf je computer, tablet of smartphone beeld te projecteren op je televisie, bijvoorbeeld via de Chromecast. Maar natuurlijk kun je de video’s, want daar draait het voornamelijk om, van je DVD op je telefoon of tablet zetten. Ook kun je de DVD-inhoud opslaan in de cloud.

Met behulp van een DVD-ripper doe je dit eenvoudig. Helaas zijn we wel aangewezen op een computer (pc of laptop) met een DVD-speler. Je moet immers de DVD eerst digitaleseren. Hierna verplaats je de gewenste inhoud naar je tablet of telefoon.

Download een licensed copy van WinX DVD Ripper Platinum en ervaar alle functionaliteiten (zonder gratis upgrade)

Koop de volledige versie met levenslang 50% korting

WinX DVD Ripper Platinum review

De applicatie kun je downloaden op een pc met Windows of een Mac (Apple). Een simpele installatie is voldoende. Bij het openen van het programma zie je onderstaand beeld.

In drie eenvoudige stappen kun je het DVD-tje digitaliseren.

Allereerst selecteer je de DVD door op het desbetreffende icoon te drukken. Veelal wordt een DVD direct herkent wanneer je ‘m in de computer of Mac plaatst. Als tweede stap selecteer je je gewenste output format. Je kunt kiezen uit veel verschillende video-formats, zoals MP4, AVI, FLV, H.264, MOV en M2TS. Ook kun je er voor kiezen om de output direct geschikt te maken voor je Android-tablet of je iPad (of voor je Android-telefoon of je iPhone), zoals DVD kopiëren naar MP4. Ook selecteer je de locatie waar je het bestand wil opslaan. Als laatste klik je op ‘run’ en het rippen start automatisch.

Muziek van DVD opslaan op je iPhone, iPad of Android-telefoon of -tablet

Met WinX DVD Ripper Platinum is het tevens mogelijk om de muziek van een DVD, ook muziek wat onderdeel is van een video, te kopiëren naar je computer, tablet of smartphone. Dit kan in alle gewenste standaard audioformaten, zoals MP3, AAC, AC3, WMA, AIFF, CAF, DTS, OGG, AU, RA, WAV, FLAC, ALAC, enzovoorts.

Kopieën maken

Als laatste biedt deze applicatie de mogelijkheid om een kopie van de DVD te maken. bijvoorbeeld in het bestandsformaat .iso. Ook kun je hiermee al gemaakte of gedownloade .iso-bestanden mee openen of kopiëren. Handig als back-up voor je belangrijke of persoonlijke bestanden.

Plus- en minpunten

+ Ideaal om professionele DVD’s (films, work-out, enz) of zelfgemaakte DVD’s te rippen.
+ Werkt supersnel (DVD rippen binnen 5 minuten).
+ Alle gangbare bestandsformaten worden ondersteund.
+ Behoud van hoge kwaliteit
+ Ondersteuning van hardware acceleratie (via Intel- of NVIDIA-processors)

– Geen gratis tool (maar wel een goede aanbieding)

Aanbieding

Lezers van TabletGuide.nl kunnen gebruik maken van een speciale aanbieding. Je krijgt via onderstaande link 50% korting (levenslang) op de professionele versie.

Koop de volledige versie met levenslang 50% korting

Over Digiarty Software

Met 10 jaar ervaring in deze markt, Digiarty is een leider in video- en audio-applicaties voor professionals en voor thuisgebruik. Haar apps zijn gemaakt voor Windows en macOS. Het bedrijf maakt snelle en makkelijk te gebruiken DVD-rip software, kopieën en voor creatie. Maar ook een mediaspeler, een iPhoen file manager, video audio streaming apps en meer. Het bedrijf heeft meer dan 8 miljoen gebruikers wereldwijd.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer