Gerucht: ASUS werkt aan nieuwe Android-tablet

0

ASUS heeft mogelijk een verrassing voor ons in petto. In de database van GFXbench is een onbekende Android-tablet van de Taiwanese tabletproducent gespot. En hij komt met een aantal interessante specificaties die ons sterk op Apple’s iPad doen lijken.

In februari vertelde Jerry Shen, de CEO van ASUS, dat zijn bedrijf in de toekomst minder tablets op de markt wil brengen. Als de topman zijn plannen mag doorzetten hoeven we straks alleen nog maar op midrange en high-end tablets te rekenen. Hierdoor heeft ASUS veel tijd en mankracht over. Deze gaat het bedrijf aanwenden om zich te focussen op Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR).

ASUS gaat dus mogelijk minder nieuwe tablets uitbrengen, maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf op korte termijn plannen heeft om een nieuwe tablet te lanceren. Er is er namelijk een gespot in de database van GFXbench.

Specificaties ASUS-tablet

De ASUS-tablet heeft geen productnaam, codenaam of iets dergelijks. Als we de specificaties mogen geloven krijgt de mysterieuze tablet een 9.6 inch scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Het lijkt haast wel of we het hier over een iPad hebben. Deze heeft namelijk exact dezelfde schermresolutie. De beelddiagonaal is echter een fractie groter, namelijk 9.7 inch. Het is mogelijk dat er sprake is van een onnauwkeurigheid of meetfout, waardoor de ASUS-tablet eigenlijk wel 9.7 inch groot is. Dat is in het verleden meer dan eens voorgekomen.

Onder de motorkap vinden we een MT8173 dodeca-core processor van MediaTek. Wat is een dodeca-core processor? Een typefout? Nee, dodeca staat voor 12. De CPU telt maar liefst 12 kernen. Dat is ongekend voor een processor en zijn we tot op heden nog niet eerder tegengekomen. Deca-core –dus 10 kernen– daarentegen wel. De maximale kloksnelheid zou 2.1 GHz bedragen. De processor wordt aangevuld met Power VR Rogue GX6250 GPU van Imagination Technologies, 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Verder komt de tablet naar verluidt met een 7 en 4.7 megapixelcamera en draait hij op Android 7.0 Nougat.

Al met al een tablet om naar uit te kijken. Gezien de specificaties zou het ons niet verbazen als ASUS de tablet al dan niet in combinatie met een toetsenbord presenteert om hem in een laptop te veranderen, net als de ASUS Transformer Book 3. Dan heeft het bedrijf er nog een zware dobber aan: Android-convertibles zijn niet bepaald populair onder consumenten. Voor productiviteitsdoeleinden geven zij de voorkeur aan Windows 10.

Over de mogelijke adviesprijs en releasedatum is nog niets bekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer