Tablets krijgen (voorlopig) geen Google Assistant

0

Hoop je nog altijd dat de fabrikant van jouw tablet Google Assistant uitrolt? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Android-tablets  hoeven niet op de nieuwe zoekassistent van Google te rekenen.

Dat bevestigt Google desgevraagd tegenover Android Police.

Google Assistant was aanvankelijk alleen te vinden op de Google Pixel en Google Pixel XL. Gaf Google Now (On Tap) antwoord op al je vragen, Google Assistant is veelzijdiger en helpt je ook bij allerlei taken. Hij vult je agenda voor je in, maar weet je ook te vertellen waar het dichtstbijzijnde tankstation is, maar ook hoe je naar bijvoorbeeld het theater moet rijden.

Eerder deze maand maakte Google bekend dat Android-apparaten met Android Marshmallow of Android Nougat Google Assistant zouden krijgen. Nou is de term ‘Android-apparaten’ breed en kan zowel op smartphones als tablets slaan. Daarop besloot Android Police om verhaal te halen bij Google. De zoekmachinegigant kwam met de volgende reactie:

“The Assistant will be available on Android Marshmallow and Nougat phones with Google Play Services, this does not include tablets.”

In de toekomst?

Je hoort het, rechtstreeks van de bron. Google laat er geen misverstand over bestaan: tabletgebruikers hoeven niet te rekenen op Google Assistant. Op één vraag krijgen we nog geen antwoord van de zoekmachinegigant: wordt de nieuwe zoekassistent misschien op een later tijdstip naar tablets uitgerold? Daar zegt het bedrijf niets over en is dus voor meerdere interpretaties vatbaar.

Wie van jullie zal Google Assistant missen?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer