Samsung Galaxy NotePRO 12.2 krijgt beveiligingsupdate

0

De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 heeft een update gekregen. Helaas niet de nieuwste Android-versie, maar wel een beveiligingsupdate. Zodra je deze installeert wordt het Android-beveiligingsniveau opgewaardeerd tot december 2016.

De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is inmiddels drie jaar oud. Toch heeft Samsung op kardinale momenten nog beveiligingsupdates uit. Zo dichtte het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf afgelopen jaar het beruchte Stagefright-lek. Door een lek was het voor kwaadwillenden mogelijk om van afstand de controle over een tablet of smartphone over te nemen. Daarvoor hoefden ze alleen een mms-bericht te versturen met een malafide bestand.

Deze week rolde Samsung opnieuw een beveiligingsupdate uit voor de Samsung Galaxy NotePRO 12.2. Deze luistert naar de naam XXS0BPL1. Als het goed is krijg je een melding dat de update voor je klaar staat. Zo niet, dan moet je hem handmatig installeren. Daarvoor ga je naar Instellingen > Over het apparaat > Software-update. Als je de software installeert krijg je het Android-beveiligingsniveau van december 2016. Geen nieuwe Android-versie dus, maar waarom zou Samsung? Android 5.0.2 is en blijft het eindstation voor deze kolossale tablet.

Specificaties Samsung Galaxy NotePRO 12.2

De Samsung Galaxy NotePro 12.2 heeft een 12.2 inch IPS TFT LCD-display met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels (WQXGA) en een pixeldichtheid van 247 ppi. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon S4 Pro quad-core processor van Qualcomm met een kloksnelheid van 2.3 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, de interne opslagcapaciteit 32 GB. Deze kun je met een microSD-kaart verdubbelen tot 64 GB.

Aan de achterkant vinden we een 8 megapixelcamera, aan de voorzijde moet je genoegen nemen met een 2 megapixelcamera. Naast WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) heeft deze Android-tablet ook Bluetooth 4.0 (LE) en 4G-module (optioneel). De batterij heeft een capaciteit van 9500 mAh. Als je de NotePOR 12.2 koopt krijg je er gratis een stylus bij cadeau. Deze kun je in het de behuizing van het toestel steken. De tablet draaide aanvankelijk op Android 4.4 (KitKat), maar inmiddels kun je hem upgraden naar Android 5.0.2 (Lollipop) tegemoet zien.

Bekijk de prijzen van de Samsung Galaxy NotePro 12.2
Lees onze review van de Samsung Galaxy NotePro 12.2

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.2 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 295 x 204 x 7.9 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 748 gram
  • Opslagruimte 32 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer