Joy-Con werkt ook met Android-tablets

0

De Joy-Con controller van de Nintendo Switch werkt niet alleen met de nieuwe console, maar kan ook gebruikt worden met Android-tablets en –smartphones. Het enige dat je hoeft te doen is hem via Bluetooth te verbinden met je mobiele apparaat.

Dat schrijft PhoneArena.

Afgelopen week ging de Nintendo Switch officieel in de verkoop in ons land. Het is een combinatie tussen een handheld en een console. Daarmee probeert Nintendo niet alleen de strijd om de woonkamer te winnen van de grote jongens als de Xbox One en PlayStation 4. Ook gaat het rechtstreeks de concurrentie aan met gaming tablets als de NVIDIA Shield Tablet K1 en Acer Predator 8.

De Shield Tablet K1 heeft echter één groot voordeel: je kunt hem in combinatie met NVIDIA Shield Controller gebruiken. Zo hoef je niet constant de relatief zware tablet in je handen te houden. Bovendien is het een stuk beter voor je nek, omdat je niet constant naar beneden naar het scherm hoeft te staren. In plaats daarvan zet je de tablet op een plateau op ooghoogte. Scheelt op lange termijn weer een bezoekje aan de huisarts of fysiotherapeut.

Joy-Con compatibel met Android

Het feit dat de Shield Tablet K1 met controller te spelen is, is een enorm pluspunt voor gamers. Je bent echter niet per se op de bijbehorende Shield Controller aangewezen. Volgens PhoneArena kun je ook de Joy-Con controller van de Nintendo Switch op je Android-tablet of –smartphone gebruiken. Daarvoor hoef je het apparaat alleen maar te pairen via de Bluetooth-verbinding. Uiteraard moet de game die je wil spelen het gebruik van een controller ondersteunen, maar dat spreekt voor zich.

De techsite gaat niet in op de vraag op welke Android-versie je tablet moet draaien om de Joy-Con te kunnen gebruiken. Evenmin beantwoordt het de vraag of je de controller ook met de iPad kunt gebruiken. Aangezien ikzelf mezelf niet als een die-hard gamer beschouw, heb ik ook niet de Nintendo Switch aangeschaft. Zodoende kan ik dus niet testen in hoeverre de uitspraak van PhoneArena klopt.

De Joy-Con bestaat uit twee losse apparaatjes. Ze hebben ieder een analoge stick, vier actieknoppen en een tweetal bumpers aan de bovenzijde. Je kunt de Joy-Cons afzonderlijk gebruiken, maar ook combineren tot één controller. Daarvoor heb je de Joy-Con Grip nodig. Deze krijg je van Nintendo als je de Switch koopt. Eventueel is er ook nog de Joy-Con Pro.

De NVIDIA Shield Controller heeft een streepje voor op de Joy-Con: hij is een stuk voordeliger dan Nintendo’s controller. De eerste kost 59 of 69 euro, afhankelijk of je genoegen neemt met de oude uitvoering of per se de nieuwste wil. Voor de Joy-Con moet je 89 euro op tafel leggen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer