Software Upgrade 5.1 staat klaar voor NVIDIA Shield Tablet (K1)

0

Voor de tweede keer dit jaar rolt NVIDIA een nieuwe software-update uit. Ditmaal gaat het om versie 5.1. De update is niet alleen voor de NVIDIA Shield Tablet K1 te downloaden en installeren, ook de reguliere Shield Tablet krijgt hem binnen.

NVIDIA neemt het updaten van haar tablets zeer serieus. De originele Shield Tablet stamt uit 2014 en begon ooit met Android 4.4 KitKat. We zijn nu drie jaar verder en in al die tijd heeft de gaming tablet alle grote Android-updates gekregen: Lollipop, Marshmallow en begin dit jaar Nougat. Tussendoor bracht de chipfabrikant regelmatig patches en beveiligingsupdates uit.

In deze laatste categorie valt de software-update die op dit moment klaarstaat voor de Shield Tablet en Shield Tablet K1. NVIDIA verhelpt hiermee drie belangrijke bugs. Het verhelpt onverwachte crashes met Launcher3, lost een probleem met de cursor op als je een muis gebruikt en verbetert de algehele stabiliteit van het besturingssysteem.

Update

Software Upgrade 5.1 is in totaal 713,4 MB groot. Het kost slechts tien minuten om het pakket te downloaden en installeren. Een update met een behoorlijke omvang. Zorg dus dat je voldoende opslagruimte hebt. Het is helaas nog geen Android 7.1.1 Nougat. App Shortcuts laat voorlopig nog wel even op zich wachten. Daarmee houd je kort een app ingedrukt en dan verschijnt er een menu in beeld waarmee je rechtstreeks naar een diepergelegen functie wordt doorgestuurd.

Specificaties NVIDIA Shield Tablet (K1)

De NVIDIA Shield Tablet (K1) heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de kap vinden we een 2.2GHz Tegra K1 quadcore-processor en Kepler GPU met 192 kernen. Het werkgeheugen is 2GB, het intern geheugen is 16GB of 32GB. Deze is eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden tot 128GB.

Zowel aan de voor- als achterkant vinden we een 5 megapixelcamera. De gaming tablet beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth v4.0 (LE), USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Ook is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt voor mobiel internet. In februari vorig jaar rolde NVIDIA Android 6.0 Marshmallow uit voor de Shield Tablet.

Lees ook onze:

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer