Samsung onthult Samsung Galaxy Tab S3

0

Na maanden en maanden speculeren werd hij zondag dan officieel uit de doeken gedaan. We hebben het over de Samsung Galaxy Tab S3. Je krijgt onder meer een 9.7 inch Super AMOLED-display, Android 7.0 Nougat en S Pen. De tablet ligt begin april bij ons in de winkels vanaf 679 euro. 

De Samsung Galaxy Tab S3 is de opvolger van de Samsung Galaxy Tab S2. Deze laatste stamt al weer uit 2015. Het werd dan ook de hoogste tijd dat hij eens grondig onder handen werd genomen. In tegenstelling tot zijn voorganger verschijnt de Galaxy Tab S3 slechts in één formaat, namelijk 9.7 inch. Waarom Samsung afscheid heeft genomen van de kleinere 8 inch uitvoering is niet bekend, maar wellicht heeft dat met de verkoopcijfers te maken.

Specificaties Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 heeft een 9.7 inch groot Super AMOLED-display. Dat betekent dat je een tablet krijgt die prachtige verzadigde kleuren, goede zwartwaarden en scherpe contrasten weergeeft. Bovendien is het scherm haarscherp door de hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Zoals voorspeld treffen we de Qualcomm Snapdragon 820 aan onder de motorkap. Dit is een enigszins verouderde quad-core processor die kloksnelheden tot 2.2 GHz haalt. Deze wordt aangevuld met Adreno 530 GPU, 4 GB werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen. Met een microSD-kaart creëer je in een handomdraai tot 256 GB aan extra geheugen.

Samsung Galaxy Tab S3

Zowel aan de voor- als de achterkant heeft Samsung een camera bevestigd. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels en komt met autofocus en LED-flitser. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. De accucapaciteit is opgeschroefd van 5870 mAh tot 6000 mAh. Het is de eerste tablet van de Zuid-Koreanen die een USB Type-C aansluiting heeft, wat betekent dat opladen nog sneller gebeurt. Als je de Galaxy Tab S3 koopt krijg je er van Samsung gratis een S Pen bij cadeau. Hiermee kun je (aan)tekeningen maken op het scherm. Tevens roep je er Air Command mee op, een venster waarmee je direct toegang krijgt tot een aantal specifieke penfuncties. Tot slot is de tablet voorzien van Android 7.0 Nougat met TouchWiz UI.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S3 verschijnt in twee uitvoeringen: WiFi-only en WiFi + LTE. De eerste variant heeft een adviesprijs van 679 euro. Voor 4G-functionaliteit betaal je bijna honderd euro meer, namelijk 769 euro. De tablet ligt vanaf begin april bij ons in de winkels.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer