Tofste games voor op je tablet

0

Voor het spelen van games heb je al lang niet meer een console of een PC nodig. Iedereen kent Angry Birds en Candy Crush, maar soms wil je ook wel een mobiele game met iets meer diepgang. Met deze games beleef je urenlang gameplezier op je tablet.

Telltale games

De games van Telltale zijn ontzettend populair en dat is niet zo raar: de spellen zijn gebaseerd op bekende series als The Walking Dead en Game of Thrones, maar ook films (Batman, Jurrasic Park, Back to the Future) en games (Minecraft). In plaats van trouw het verhaal te volgen creëer je je eigen verhaal door middel van je acties en keuzes. Van de meeste spellen kun je het eerste hoofdstuk gratis spelen. Is de game net zo verslavend als de serie? Dan kan je de overige hoofdstukken kopen.

Monument Valley

In Momument Valley leid je Prinses Ida door een wereld vol optische illusies en onmogelijke obstakels, geïnspireerd door de werken van de Nederlandse kunstenaar Escher. Speel met perspectieven om puzzels op te lossen en geniet van de rustgevende muziek. Met de elegante en simpele vormgeving heeft de game de Apple Design Award en de iPad Game of the Year in de wacht weten te slepen. Een absolute aanrader om een stressvolle dag te vergeten. Tegen betaling kan je de basisgame uitbreiden met nieuwe levels.

Choice of Games

De Choice of games zijn anders dan je zou verwachten. De adventure game is volledig tekst-based, waarbij alles draait om het maken van keuzes: word je een vriendelijke vampier die alleen het bloed van dieren drinkt, of terroriseer je de straten? Word je een rocklegende of eindig je vergeten op straat? Bouw je een eigen robotleger of wordt je een ruimtevaarder? De Choice of games bieden de meest uiteenlopende avonturen, met vele mogelijke uitkomsten, waardoor ze buitengewoon meeslepend zijn. Je kan Choice of Dragon en Choice of Broadside gratis downloaden, voor de andere games moet je een klein bedrag betalen.

Fallout Shelter

Fallout Shelter, een spin-off van de populaire game Fallout, is een soort post-apocalyptische Sims, waarin je je eigen schuilkelder inclusief inwoners onderhoudt. Breid je kelder uit, verzamel wapens, train je inwoners en bestrijd bedreigingen in dit bijzonder verslavende spel. Je kan Fallout Shelter gratis downloaden, hoewel de game wel microtransacties bevat.

Limbo

Limbo verscheen een aantal jaren geleden al voor PC, PlayStation en Xbox, maar sinds kort heeft de game ook eindelijk zijn weg naar mobiele apparaten gevonden. In dit verontrustende puzzel platformspel leid je een jongetje door een donker bos vol gevaren, op zoek naar zijn zus. De game doordrenkt van een sinistere sfeer, die versterkt wordt door het feit dat je heel vaak dood gaat. Laat je vooral niet ontmoedigen: Limbo is zo’n spel waarbij je blindelings in een val loopt en al doende van je fouten moet leren om verder te komen.

Al deze games zijn verkrijgbaar in de iTunes Store. Heb je meer iTunes tegoed nodig? Ga dan naar Startselect, waar je eenvoudig je iTunes kaart online koopt en direct je code geleverd krijgt. Zo heb je geen creditcard nodig om aan je account te koppelen.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer