85% Nederlanders tevreden over hun tablet

0

Het gros van de Nederlanders is tevreden tot zeer tevreden over hun tablet. Maar liefst 85% zegt dit over zijn of haar tablet. Dat klinkt fantastisch, maar is wel een behoorlijke daling in vergelijking met een aantal jaar geleden.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van Telecompaper.

Volgens de marktonderzoeker gaf 94% van de ondervraagden in 2012 nog aan tevreden tot zeer tevreden te zijn met hun tablet. Sindsdien neemt de tevredenheid over de tablet mondjesmaat af. Uit de laatste peiling komt naar voren dat nog maar 85% van de respondenten happy is met zijn of haar tablet.

Waarover zijn tabletbezitters dan zo tevreden? Ook daar heeft Telecompaper naar gevraagd in zijn enquête. Het leeuwendeel van de deelnemers aan het Telecompaper Consumer Panel zegt blij te zijn met de schermgrootte (93%) en het touchscreen (91%). Ook over de vormgeving en het gewicht zijn ze tevreden.

Ontevreden

Een kleine groep van 5% zegt absoluut niet blij te zijn met zijn of haar tablet. Dit heeft te maken met de internetconnectiviteit. Alle tablets beschikken standaard over WiFi, maar slechts een handjevol tablets kan ook uit de voeten met 3G of 4G. Daarvoor moet je niet alleen een tablet hebben die hiermee uit de voeten kan, maar tevens een data-abonnement afsluiten. Aangezien dit allemaal extra kosten met zich meebrengt, is het aandeel van 3G/4G-tablets beperkt in Nederland.

Ook over de batterij zijn respondenten over het algemeen niet te spreken. Iets minder dan driekwart van de ondervraagden (73%) zegt tevreden te zijn over de gebruiksduur van de accu. Al vanaf de eerste meting (januari 2014) is de batterij een gehekeld component. Tabletproducenten zijn er niet in geslaagd om dit beeld te veranderen.

Tabletpenetratie

Een andere conclusie die Telecompaper trekt is dat de groei van de tabletmarkt in ons land tot een stilstand is gekomen. Tussen het derde kwartaal van 2014 en 2015 steeg de tabletpenetratie –het aantal mensen dat één of meerdere tablets bezit– van 58% naar 67%. Het afgelopen jaar kwam deze groei tot een stilstand. Volgens de laatste peiling bedraagt de tabletpenetratie op dit moment 68%.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer