Apple lanceert vier nieuwe commercials om iPad Pro aan te prijzen

0

Afgelopen nacht heeft Apple een viertal nieuwe commercials gelanceerd waarin het de iPad Pro de hemel in prijst. Zo heeft hij nooit last van virussen, kun je met Word werken en heb je 4G-connectiviteit. Oftewel, een iPad Pro is eigenlijk veel beter dan een laptop.

Afgelopen jaar lanceerde Apple de “What’s a computer?” campagne. Daarin vroeg het Amerikaanse technologiebedrijf zich hardop af wat een computer nou een computer maakt. Is het zijn toetsenbord? Het scherm? Internetmogelijkheden? De insteek was simpel: het wilde hiermee de veelzijdigheid van haar iPad Pro benadrukken. Microsoft reageerde met een aantal humoristische commercials op Apple’s reclamefilmpje. In de video praat Cortana met Siri en stelt de digitale assistent een aantal kritische vragen over de iPad Pro. Kan deze bijvoorbeeld de volledige versie van Word draaien, of alleen de app-versie? Heeft hij een trackpad en externe poorten? Komt hij met Intel Core i7 processor? Het antwoord van Siri luidde: ‘Hij heeft alleen een nieuw toetsenbord gekregen’.

Nieuwe commercials Apple

Dezelfde fout maakt Apple niet nog een keer. Het bedrijf heeft vrijdagnacht vier nieuwe commercials gelanceerd waarin het benadrukt hoe prettig het is om op een iPad Pro te werken. De filmpjes duren ieder slechts 16 seconden en hebben hun eigen onderwerp.

In de eerste commercial gaat het over virussen. ‘Mijn computer heeft een zeer naar virus opgelopen’, zo zegt een verontruste jongedame. Apple’s reactie: met de iPad Pro bestaat er geen enkel risico om pc-virussen op te lopen. Relax dus en maak je geen zorgen.

De tweede commercial staat in het teken van Word. Op een laptop kun je hiermee alleen typen. Als je met een iPad Pro werkt kun je ook aantekeningen maken met de Apple Pencil. Probeer dat maar eens op een pc.

Het derde filmpje gaat over een langzame WiFi-verbinding. ‘Trage internetverbinding, nou moet ik vanavond maar in de sportschool gaan studeren”, zo klaagt een mevrouw. Niet nodig als je met de iPad Pro werkt: deze heeft 4G/LTE-connectiviteit, net als je smartphone. Dat betekent dat je altijd en overal razendsnel kunt internetten. Je hoeft dus niet uit te wijken naar een sportschool met luidruchtige sporttypes.

In de vierde en laatste video beweert iemand dat de iPad Pro in geen enkel opzicht op een computer lijkt. Dat klopt, zo zegt de verteller: de iPad Pro is een stuk krachtiger dan de meeste pc’s, heeft 4G-internet en een touchscreen waar je op kunt schrijven. Hij is dus krachtiger en veelzijdiger dan ouderwetse computers.

 

Wat vinden jullie van de nieuwe reclamecampagne van Apple? Overtuigend of niet?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer