Galaxy Tab 10.1 helemaal niet dunner dan iPad 2

maandag, maart 28, 2011 om 11:38 door Leon

Tijdens de bekendmaking van de Samsung Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy Tab 8.9 werden enkele ‘belangrijke features’ benoemd die de voordelen van deze tablet ten opzichte van de iPad 2 moesten benadrukken. Zo zouden de nieuwe Galaxy Tab’s dunner en lichter zijn dan de iPad 2. Nu blijkt dat deze uitspraken met een korreltje zout genomen moeten worden.

De strijd tussen Android (Google) en de iPad (Apple) lijkt heviger geworden dan ooit tevoren. Sinds de introductie van de iPad 2 heeft proberen de tablet-fabrikanten elkaar te overtreffen op basis van individuele specificaties. Steve Jobs haalde tijdens de presentatie van de iPad 2 uit in de richting van Android. Google’s besturingssysteem zou te weinig tablet-specifieke applicaties bevatten.


Samsung stuurde haar ontwerp-afdeling na de lancering van de iPad 2 direct terug naar de tekentafel. De Zuid-Koreanen wilden enkele unieke iPad 2-features matchen in haar komende producten. Het resultaat was een gewijzigde versie van de Galaxy Tab 10.1. Deze tablet moet lichter en dunner zijn dan de iPad 2.

Dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 lichter is dan de iPad 2 klopt theoretisch gezien. De Samsung-tablet is inderdaad 5 tot 20 gram lichter dan de iPad 2, als je de officiële specificaties vergelijkt. In de praktijk zul je dit verschil niet voelen. Ook het verschil in de dikte van de tablets is te verwaarlozen. Volgens de officiële specs is de Galaxy Tab 10.1 0,2 millimeter dunner dan de iPad 2.

Het blijkt dat Samsung overdrijft met het ‘lichter en dunner’ zijn van de Galaxy Tab 10.1 ten opzichte van de iPad 2. Echter, er zijn enkele foto’s opgedoken waarop te zien is dat de iPad 2 toch dunner is dan de nieuwe Galaxy Tab 10.1. Zal Samsung niet alleen overdrijven, maar ook liegen? Of hanteert men een andere meetmethode dan Apple?

Bron: Informationweek.com



  • tom

    jullie weten dat er 2 verschillende versies zijn van de galaxy tab? en dat de 10.1v dikker is dan de 10.1…nnen dat de 10.1v ook dikker is dan de ipad? zo niet stukje gaarne opnieuw schrijven

  • DingieM

    Om maar te muggeziften…op een van de foto’s lijkt de iPad 2 schuiner te liggen waarop die kant “dunner” lijkt.nnIs dit een onafhankelijke website of is het vooral bedoeld om de iPad(2) te prediken?nnEen paar millimeter maakt geen drol uit maar de opportunistische en zielloze pers maakt er weer een onnodige oorlog van.

  • Leon

    Hoi Tom,nnHet klopt dat er inderdaad 2 versies zijn. Zie ook dit bericht:nhttp://www.tabletguide.nl/6079/zowel-oude-als-vernieuwde-galaxy-tab-10-1-in-nederland-te-koop/nHet betreft op de foto’s wel de ‘dunne’ Tab 10.1, dus niet de Tab 10.1VnnBeide tablets zijn opgenomen in het tablet overzicht:nhttp://www.tabletguide.nl/tabletvergelijker/

  • Leon

    De insteek van het artikel is dat men elkaar probeert te overtreffen op individuele specs. Deze verschillen amper (5 gram lichter en 0,2 mm dunner zijn voor mij geen reden om voor een tablet te kiezen). Nu blijkt uit foto’s dat het lijkt alsof de Tab 10.1 helemaal niet dunner is dan de iPad 2, en dat men misschien overdrijft.nnUiteraard zijn we een onafhankelijke site en berichten we over tablets met alle besturingssystemen.

  • Andretti

    Knappe prestatie hoor van Samsung.. 5 a 10 gram lichter dan de iPad 2 dmv plastic achterkantnipv volledig alluminium behuizing.

  • Gerard

    Waarom mag de ene (Apple) fabrikant wel overdrijven met camera’s die niet beter zijn dan de gemiddelde webcam (slecht dus) en wordt de ander (Samsung) afgerekend op het feit dat hun product maar iets lichter en iets dunner is?nJe kunt je afvragen of dit belangrijke features zijn, maar dan moet je dat in je commentaarstukje benadrukken Leon en niet achteraf na commentaar van jouw lezers.nDe camera’s zijn in ieder geval belangrijke features en moeten dus goed zijn. Bij Samsung is dat het geval, uitstekend zelfs. Alle verbeteringen bij de iPAD2 zijn onbelangrijke kleine verbeteringen tov versie 1.nBij iPAD gaat het ook niet om de technisce bijzonderheden, het is meer een mode artikel geworden. Slimme marketing.nAls je iets bijzonders wil kopen dan moet je even wachten op de Samsung 10.1 en niet de iPAD2 kopen, die iedereen al heeft. Niets bijzonders dus.nLeon, gaarne voortaan in ieder geval de schijn van onpartijdigheid proberen op te houden. Dit stukje ademde die onpartijdigheid niet uit.

  • http://nl.web-mirror.com/4259/galaxy-tab-10-1-helemaal-niet-dunner-dan-ipad-2-tabletguide-nl/ Galaxy Tab 10.1 helemaal niet dunner dan iPad 2 | TabletGuide.nl | Web Mirror

    [...] See the original post here: Galaxy Tab 10.1 helemaal niet dunner dan iPad 2 | TabletGuide.nl [...]

  • Peter

    Ik was ook al verbaasd naar dit artikel aan het kijken… Waar gaat het nou over? Over niks? Ik kan me voorstellen dat iemand dit soort artikelen schrijft als ie per letter wordt uitbetaald. Maar als de betaling op basis van informatief gehalte plaatsvindt moet er in dit geval flink geld bij gelapt worden.nnSorry, Leon. Dit is echt non-informatie en het gaat nergens over. Als je niks te schrijven hebt kun je beter niks schrijven.

  • Stefan

    Als je als Samsung je apparaat volledig aanpast, zodat hij meer lijkt op de zojuist aangekondigde tablet van de concurrent, dan leg je als producent zu00e9lf de nadruk op de onbelangrijke specs. Ik snap dus wel waarom het dus nieuws kan zijn wanneer de beloftes van Samsung niet waar blijken te zijn.nnHelaas worden dit soort discussies altijd pro- en anti apple gevoerd. Die discussie is al zo oud als de eerste Mac en is simpelweg geen discussie. Apple levert een goed en stabiel product dat er mooi uit ziet. Je kunt dat succes niet simpelweg afdoen als goede marketing. Samsung heeft in de Galaxy Tab range vele miljoenen meer marketingbudget gepompt dan Apple ooit voor de iPad heeft gedaan. Een stabiele basis tevreden gebruikers doet de marketing gratis.nnWindows of Android toestellen daarentegen geven de gebruiker meer vrijheid, zijn vaak wat goedkoper, maar helaas vaak ook minder stabiel en krijgen helaas vaak ook minder ondersteuning. Daar staat wel een tegenover dat je het apparaat van A tot Z kunt beheren en naar je hand kunt zetten.nnMaar goed, terug naar Samsung. Wie kaatst, mag de bal verwachten. Dus als je flinke beloftes doet, moet je niet gek opkijken als mensen de betrouwbaarheid daarvan in twijfel trekken. Als die discussie op internet oplaait, is het voor elke nieuwssite de keuze of ze daar iets over melden of niet.nnAch, als ik de reacties hier lees, dan blijkt het dus wel degelijk te leven onder de lezers. En volgens mij is dat u00e9u00e9n van de aspecten van nieuws…

  • Gerard

    Jouw antwoord geeft enigszins blijk van onpartijdigheid. Ik zeg enigszins, want jouw voorkeur gaat uit naar de iPAD, is het niet?nnMijn commentaar op Leon was niet gericht op de anti/pro Apple gedachte, maar de essentie draaide om onpartijdigheid. Als deze site ‘Appleguide.nl’ had geheten zou ik geweten hebben wat ik hier kon vinden. Maar dat is niet het geval.nnKortom, enige vorm van onpartijdigheid dient bij de redacteuren te zijn gewaarborgd. Bovenstaande artikel deed niet eens een poging onpartijdig te lijken en is gebaseerd op vermoedens, die onverkort door jou worden overgenomen. Zo zie je maar hoe roddels de wereld worden ingeholpen.nnWellicht is de Galaxy niet dunner/lichter, maar zeker weten doen wij dat pas als wij deze kunnen testen.

  • Manpete69

    @Gerard: Het gaat volgens mij helemaal niet om pro en contra Appels en Robotten. Het gaat er om dat alleen Amerikanen nou echt geinteresseerd zijn of zo’n ding nou wel of niet 4 gram zwaarder is en wel of niet tweetiendemillimeter dikker of dunner is. Dat is toch echt totale non-info!nnIn Amerika maken ze vet reclame met “koop nu dit en dat voor nog minder dan een dollar” en dan weet je vantevoren dat het 99 cent kost. In Nederland zeggen ze gewoon “kost een euro” want die ene cent krijg je in de winkel toch niet terug.nnLaten we vooral ons niveau vasthouden en ons niet laten verleiden om af t zakken naar het bedenkelijke niveau van de gemiddelde Amerikaan. Du00e1t is dus mijn bezwaar tegen dit stukje. Het gaat echt helemaal nergens over en is alleen een blijk dat de redactie kennelijk niets interessants heeft / had om over te schrijven. Nou, zeg ik dan maar, schrijf dan gewoon niks.

  • Gerard

    @PeternDuidelijkn

  • Anoniem

    Iedereen bedankt voor de feedback! Met deze reacties kunnen wij de berichtgeving op Tabletguide blijven verbeteren.nnVanaf deze week is er (mede door dit artikel en de reacties hierop) een nieuwe wekelijkse rubriek in het leven geroepen: de Tablet Battle. Kijk en discussieer mee op:nnhttp://www.tabletguide.nl/6395/tablet-battle-ipad-2-vs-galaxy-tab-10-1/

blog comments powered by Disqus

Poll

Waarom bezoek je TabletGuide?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste reacties

Laatste Forum Berichten

  • slechtzienheid en een tabled

    geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 31 maart 2011 in 10:58 PM

  • Hallo

    geplaatst in forum Stel jezelf voor  door Polly over 29 maart 2011 in 1:51 PM

  • Video's omzetten naar iPad-bestanden?

    geplaatst in forum Tips en trucs voor iPad  door Dirk over 18 maart 2011 in 3:01 PM

  • Chinese Tablet

    geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 17 maart 2011 in 12:06 PM

  • puzzel

    geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door mus over 16 maart 2011 in 2:17 PM

Archief