‘Tweede generatie Apple Pencil in aantocht’

0

Apple zou plannen hebben om een nieuwe Apple Pencil te lanceren. Dit zou mogelijk al in maart gebeuren.

Dat schrijft MacRumors op basis van berichten in Aziatische media.

De Apple Pencil werd in september 2015 gepresenteerd, toen Apple de eerste iPad Pro aankondigde. Het is een 12.9 inch grote tablet die vanwege zijn schermgrootte uitermate geschikt is voor een digitale pen. De pen wordt voornamelijk gebruikt om te tekenen en schilderen op de tablet, maar je kunt hem ook gebruiken als navigatietool en om aantekeningen te maken.

Geruchten over een tweede generatie Apple Pencil zijn niet nieuw. Persbureau Bloomberg meldde al eerder dat Apple plannen zou hebben voor een geüpgradede versie van de pen. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou de stylus compatibel willen maken met een groter aantal apps. Mogelijk zou het bedrijf ook een gum willen toevoegen. Of dat aan het uiteinde gebeurt of met een extra knop is niet bekend. Tot slot zijn er verhalen opgedoken dat de tweede generatie Apple Pencil met een nieuwe antennetechnologie en een magneet wordt uitgerust. Met deze laatste feature kun je de Pencil aan de behuizing van de tablet bevestigen als je deze niet gebruikt. De Surface Pen kent een dergelijke toevoeging al.

iPad Pro

De Aziatische media waarop MacRumors zich beroept suggereren dat de nieuwe Apple Pencil tegelijkertijd met de iPad Pro wordt gepresenteerd. Dat zou mogelijk al in maart plaatsvinden. De laatste berichten spreken dit bericht echter tegen. Anonieme bronnen meldden eerder deze week tegenover Digitimes dat de iPad Pro mogelijk pas in de tweede helft van het jaar verschijnt. Dat zou betekenen dat de lancering van de nieuwe Apple Pencil nog wel even op zich laat wachten.

Apple komt later dit jaar mogelijk met drie nieuwe iPad Pro modellen. De kleinste uitvoering heeft een beelddiagonaal van 9.7 inch. De grootste variant is en blijft 12.9 inch. Daarnaast zou Apple een nieuwe uitvoering willen presenteren: een met een 10.5 inch groot scherm. Het is vooralsnog pure speculatie: zoals we gewend zijn van Apple reageert het bedrijf niet op geruchten.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer