‘Nieuwe iPad Pro verschijnt pas in tweede helft 2017’

0

Het gerucht gaat dat Apple aan drie nieuwe iPad Pro tablets werkt. Wie hoopt dat deze binnenkort worden onthuld komt echter bedrogen uit. Je zult nog even tot de tweede helft van 2017 moeten wachten om ze in levenden lijve te zien.

Dat zeggen anonieme, maar welingelichte bronnen uit de productieketen tegenover Digitimes.

We horen al geruime tijd dat Apple komend jaar niet één, niet twee, maar drie uitvoeringen van de iPad Pro op de markt wil brengen. De maten die min of meer al vaststaan zijn 9.7 inch en 12.9 inch. Dat zijn de maten die we momenteel ook bij Apple aantreffen. Over de afmetingen van de derde tablet bestaat de nodige onduidelijkheid. Volgens de laatste berichten krijgt deze een beelddiagonaal van 10.5 inch. We hebben in het verleden echter ook 10 inch gehoord, maar ook alles tussen 10 inch en 10.5 inch.

Digitimes haalt bronnen aan die het bestaan van de drie iPad Pro modellen bevestigen. Dat geldt ook voor de grootte van het nieuwe model: deze bedraagt naar eigen zeggen 10.5 inch. Volgens hen overweegt Apple om de uitvoering met een 9.7 inch groot scherm tot het nieuwe instapmodel te verkiezen. Nu ligt de ondergrens nog op 7.9 inch: deze tablets kennen we ook wel als de iPad Mini. Of het Amerikaanse technologiebedrijf ook daadwerkelijk afscheid gaat nemen van de kleinste uitvoering, laten de bronnen in het midden. Als we hun verhalen mogen geloven heeft het daar wel alle schijn naar.

Tweede helft

Wie hoopte de nieuwe iPad Pro tablets binnenkort al te kunnen aanschouwen, heeft het ernstig bij het verkeerde eind. Volgens de anonieme tipgevers worden de nieuwe tablets pas in de loop van de tweede helft van het jaar gepresenteerd. De massaproductie van de nieuwe 9.7 inch grote iPad Pro begint ergens in de komende maanden. De grootschalige productie van de andere twee modellen start pas in het tweede kwartaal.

Afgezien van het schermformaat weten we vrij weinig nog van de aanstaande tablets. Zo krijgen ze wellicht een nieuwe A10X processor, de opvolger van de A10 Fusion Chip die we momenteel in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aantreffen. Verder zouden ze een edge-to-edge display krijgen zonder Home-knop.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer