Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Apps
27 maart 2011

5 android apps, speciaal voor Honeycomb tablets

In alle drukte rondom de lancering van de iPad 2 is het de hoogste tijd ons vizier weer eens te richten op de andere grote speler in de markt: Android. De Honeycomb tablets zijn in aantocht en de verwachtingen zijn groot. De tijd zal leren of ontwikkelaars de Android tablets interessant genoeg vinden om op grote schaal software te produceren. Wij verwachten dat dat geen probleem zal worden, aangezien de eerste ‘tablet-optimized’ apps langzaam de market binnen rollen.

Een overzicht van lanceringen en aankondigingen in de afgelopen weken:


Opera Mobile Web Browser


Browserproducent Opera heeft als eerste onafhankelijke softwareproducent een browser voor Android ontwikkelt die optimaal geschikt is voor een tablet. Met hun nieuwe versie van de Mobile Web Browser bieden ze een alternatief voor de standaard Android browser. Het is mogelijk om een ‘turbo’ modus in te schakelen, waarna alle pagina’s door de servers van Opera worden gecomprimeerd en dan pas naar je toestel worden verzonden. Op deze manier beperk je de hoeveelheid data en bespaar je kosten.

Opera Mobile Web Browser is momenteel gratis te downloaden in de Android market.

Riptide GP


Speciaal voor Tegra 2 tablets (tablets die uitgerust zijn met Nvidia’s Tegra 2 chips) is Riptide GP ontwikkeld. Het is een racegame op het water met bijzonder realistische graphics. Alle grafische elementen in het spel worden ‘real-time’ gerendered, wat het resultaat alleen maar realistischer maakt. Het spel laat zien waar een Honeycomb tablet toe in staat kan zijn.

Riptide GP zal binnen enkele weken uitkomen, maar precieze data en verkoopprijzen zijn nog niet bekend.

SwiftKey voor tablets

Voor veel mensen is het typen op een ‘on-screen’ toetsenbord een struikelblok. Dat was al zo bij de eerste smartphones, maar dat blijft bij de tablets. De manier van typen is persoonlijk en iedereen heeft zijn of haar favoriete invoermethode. SwiftKey is één van de oplossingen en is erg populair op Android telefoons. Nu heeft het bedrijf ook een tablet-versie gemaakt die ervoor moet zorgen dat het invoeren van tekst gemakkelijker en sneller gaat.

Wij kregen eerder dit jaar in Barcelona een demonstratie van SwiftKey:

Swiftkey voor tablets is momenteel nog in testfase. Het is niet bekend wanneer de app te downloaden zal zijn in de Android Market en tegen welke prijs.

Google Body


De eerste applicatie die de Android ontwikkelaars aan de wereld lieten zien, was Google Body. Sinds enkele weken is het programma gratis te downloaden in de Android Market. Net als de online versie, biedt de app je een interactieve rondleiding door het lichaam van de mens.

Google Body is gratis te downloaden in de Android Market.

WeatherBug

WeatherBug is een zeer complete weer applicatie. Hij geeft je de weersomstandigheden van dit moment, specifiek voor je locatie. Daarnaast is er een vooruitzicht per uur, per dag of nog langer. De app waarschuwt je bij zwaar weer, geeft je toegang tot live foto’s en wanneer je hem gebruikt op de Motorola Xoom kun je zelfs gebruik maken van de ingebouwde barometer.

Weatherbug is gratis te downloaden in de Android Market.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

2 reacties

  1. Dag edwin,
    Ik gebruik weatherbug op mijn asus transformer. Jij zegt dat deze app ook een voorspelling per uur heeft. Ik kan deze functie niet vinden. Waar zit deze functie in weatherbug?
    Grtz
    Alex

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.