Tabletverkoop Lenovo neemt af

0

Lenovo heeft in het derde kwartaal een stuk minder tablets verkocht. De omzet daalde met 8% naar 7,8 miljard dollar. Ook de algehele omzet nam af. De winst steeg enigszins.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het Chinese technologiebedrijf, zo schrijven onze collega’s van ZDNET.

Lenovo staat te boek als de grootste PC-verkoper ter wereld. Maar dat is niet het enige product dat het bedrijf maakt: het produceert ook tablets en smartphones. De YOGA, Miix en TAB3 zullen je vast en zeker wel bekend in de oren klinken. Het bedrijf is momenteel druk doende om de Lenovo Miix 720 op de markt te brengen.

Kwartaalcijfers

De omzet kwam in de maanden juli, augustus en september uit op 11,2 miljard dollar. Dat is omgerekend een daling van 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met het eerste kwartaal doet het Chinese bedrijf goede zaken: dan is de omzet met 12% gestegen. De winst kwam uit op 1,6 miljard dollar, een toename van 2% ten opzichte van vorig jaar.

De verkoop in de Smart Devices Business Group, waartoe PC’s en tablets behoren, kelderde in een jaar tijd met 8%. De totale omzet in deze productcategorie kwam uit op 7,8 miljard dollar. Tijdens de presentatie zei het bedrijf dat het al 14 kwartalen op een rij een marktaandeel van 21,5% heeft. Het afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf 14,5 miljoen PC’s.

Exacte verkoopcijfers van de tablets zijn niet bekend gemaakt. Het IDC berekende eerder deze week dat de tabletverkoop in het derde kwartaal met 14,7% was afgenomen tot 43 miljoen. In dat licht zegt Lenovo dat het ‘marginaal beter’ heeft gepresteerd dan de gehele industrie.

De omzet uit smartphoneverkoop bedroeg 2 miljard dollar, een daling van 12% ten opzichte van vorig jaar. Desalniettemin steeg de verkoop van het aantal mobiele telefoons met bijna 25% tot 14 miljoen. De Moto-reeks –Lenovo is eigenaar van de mobiele tak van Motorola– groeide het afgelopen kwartaal met maar liefst 40%. Dat is volgens het bedrijf te danken aan het succes van de Motorola Moto Z, Moto Z Force en bijbehorende Moto Mods.

Al met al is Lenovo trots op de behaalde cijfers en spreekt van een ‘solide prestatie’.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer