NVIDIA Shield Tablet en Shield Tablet K1 krijgen update

0

Heb je thuis een NVIDIA Shield Tablet of Shield Tablet K1 liggen? Dan staat er een update voor je klaar. Hiermee zien games er nog beter uit dan voorheen: de update biedt namelijk ondersteuning voor Vulkan 1.0.1.0 CTS.

Als je de oudere NVIDIA Shield Tablet hebt, krijg je automatisch een melding dat software-update 4.4 klaarstaat. Bij de Shield Tablet K1 gaat het om versienummer 1.5. Het betreft een kleine update met allerlei kleine handige verbeteringen. Zo is de gaming tablet voortaan met de nieuwste API level van Vulkan. Hierdoor kan de grafische processor nog betere prestaties afleveren waardoor games er nog beter uitzien.

Ook heeft NVIDIA een hele vervelende bug geplet. Sommige gebruikers kregen last van een boot loop als hun microSD-kaart bijna vol was. Dat betekent dat de tablet voortdurend in Recovery Mode of herstelmodus wordt opgestart in plaats van de normale modus. Hierdoor werken bepaalde functionaliteiten mogelijk niet of minder goed.

Ook heeft NVIDIA een beveiligingslek gedicht. Het gaat om Android Pivilege Escalation Exploit CVE-2016-5195). Tot slot heeft de Amerikaanse chipfabrikant een aantal ‘algemene stabiliteit- en beveiligingsverbeteringen’ aangebracht.

Je krijgt automatisch de melding dat de update voor je klaarstaat. Zo niet, dan ga je naar Instellingen > Over tablet > Software upgrade.

NVIDIA Shield Tablet (K1) update (november 2016)

Specificaties NVIDIA Shield Tablet (K1)

De NVIDIA Shield Tablet (K1) heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de kap vinden we een 2.2GHz Tegra K1 quadcore-processor en Kepler GPU met 192 kernen. Het werkgeheugen is 2GB, het intern geheugen is 16GB of 32GB. Deze is eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden tot 128GB.

Zowel aan de voor- als achterkant vinden we een 5 megapixelcamera. De gaming tablet beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth v4.0 (LE), USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Ook is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt voor mobiel internet. In februari dit jaar rolde NVIDIA Android 6.0 (Marshmallow) uit voor de Shield Tablet.

Naast de NVIDIA Shield Tablet is er sinds eind vorig jaar een tweede uitvoering: de NVIDIA Shield Tablet K1. Deze heeft exact dezelfde specificaties als de originele Shield Tablet, maar is 100 euro goedkoper dan de eerste generatie. Vanwaar dan het prijsverschil? Bij de originele Shield Tablet krijg je een oplader, stylus en NVIDIA Controller, bij de Shield Tablet K1 ontbreken deze accessoires.

Lees ook onze:

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer